En underbar vändning

Igår åkte Milan till Udine för att ta sig ann Udinese. Ingen lätt uppgift. Udinese med Di Natale i spetsen är ett av lagens svåraste lag att möta. Milan vann hur som helst med 2-1 efter en ganska tråkig tillställning. Milans mål gjordes av nyförvärvet Maxi Lopez och talangen El Sharaawy. Roligt att El Sharaawy kan gå fram och avgöra tuffa matcher likt denna. Udineses mål gjordes givetvis av Antonio Di Natale, vem annars? Di Natale har hittills stått för 17 fullträffar. Vissa säger att han blir bättre för varje år som går, kanske ligger det någon sanning i det. 34 år gammal är han idag och om det inte vore för hans sena utvecklingskurva så hade han spelat i Barcelona eller Real Madrid som yngre.

Själva matchen och spelet var inget att hurra för. Varken Milan eller Udinese gjorde någon ”supermatch”.

Matchbilden var som man hade väntat sig. Ett bra försvarsspel från Udinese som satsade järnet på sitt vassa kontringsspel medans Milan sakta men säkert förde bollen uppåt i banan genom ett bra passningsspel. Tyvärr går det alltför sakta i vissa lägen. Både Seedorf och Ambrosini tar för lång tid på sig när de ska slå de avgörande passningarna till anfallsspelarna. Allt för ofta hamnade Seedorfs passningar till svartvita-spelare. När väl passningarna kom rätt var det ingen anfallare som ville gå framåt. Robinho har mycket att ge, men får inte ut någonting. Han är teknisk och har en underbar snabbhet men varför använder han den så sällan? I matcher likt denna då det ofta blir stillastående borde Robinho gå in och ta för sig mer för att skapa ytor åt sina lagkamrater. Däremot var Robinhos anfallspartner El Sharaawyn på spelhumör. Han stod sammanlagt för en assist och ett mål. Utöver det skapade han chanser och sprang mycket för sitt lag. Han kommer bli otroligt värdefull för Milans framtid.

En annan spelare som brukar vara på hugget både framåt och bakåt är Nocerino. Han fick tyvärr inte alls till det igårdagens match och byttes i andra halvlek. Med facit i hand var det helt rätt. Maxi Lopez kom in och gjorde ett bra jobb. Jag förstår Nocerino, han har spelat enormt mycket och gjort ett fantastiskt jobb. Han måste vara riktigt sliten och skulle må bra av lite vila inför Arsenal-mötet. Där behövs han energi och löpningar. Bytet Nocerino-Lopez skulle kommit lite tidigare, de hade varit bäst för alla.

Defensivt såg det hyfsat stabilt ut men man märker att vårt mittbackspar inte är helt samspelt än. Mexes gick bort sig några gånger och hann inte med när Udinese drog upp farten. När Udinese gjorde 1-0 hann han inte alls med i markeringen av Di Natale. Thiago Silva tar alltid det säkra före det osäkra och det känns underbart att ha en mittback med så hög lägstanivå. Han gör aldrig en plattmatch. Om Allegri fortsätter att spela ihop detta mittbackspar när Nesta blir frisk så kan vi nog få se något riktigt stort och bra. De har sett väldigt positivt ut men det finns fortfarande mycket kvar att jobba på. Det såg man under gårdagens match.

Sist men inte minst vill jag berömma vår målvakt Amelia. Han gör en fantastisk match och står för många bra räddningar. Om han fortsätter så här kan han nog peta ner Abbiati som andrekeeper.

***

Nu riktar vi allt fokus mot Milan-Arsenal!

***

Det går rykten om att Van Persie hoppade på kryckor igår. Ett rykte som säkerligen inte stämmer. Men om det stämmer är det givetvis bra för Milan och otroligt tråkigt för Arsenal.

***

Följ mig på twitter: Mattiassorensson

 

3 tankar kring ”En underbar vändning

 1. Johan Linusson

  Matchen va inte bra som du skriver men man blir så glad att det finns spelare som vågar ta för sig i Zlatans frånvaro Lopez visade med sin instats att han kommer att bli mycket viktig för Milan i ligan nu när Zlatan är avstängd och samtidigt när CL börjar som kommer slita hårt på spelarna. Sen tycker jag även att våran talang El Sh*** nåt mer visar att han är en man för Milan i framtiden som redan nu vill vara med och leka.
  Nu är jag mer övertygad att Milan skall sälja Pato till sommaren för att casha in och köpa in någon bättre klass mittfältare som jag tycker Milan saknar. Skulle vi få till det så kommer det se bra ut till nästa säsong även fast det är mycket kvar av nuvarande säsong.

  Forza Milan

  Svara
 2. Mattias Sörensson Inläggsförfattare

  Jag håller helt med. Lopez är en perfekt inhoppare som är grymt målfarlig. Visserligen var det inte anfallaren vi ville ha men jag tror att det kan bli en bra förstärkning trots allt. Det blir en rejäl nytändning för honom och förmodligen kan han hitta formen igen.

  Pato ska givetvis säljas för att köpa in en mittfältare. Vi behöver en stjärna som vågar ta för sig. En mittfältare som är skicklig med boll, har en bra spelförståelse och har ett bra passningsspel. Spelare som löper mycket och öppnar ytor har vi redan i form av Boateng och Nocerino.

  Troligtvis sticker Mark Van Bommel i sommar. Svårt att ersätta en sådan spelare men han måste också bort för att få in nytt blod. Där behöver vi också förstärka. Ser i nuläget två bra mittfältsvärvningar som ett måste.

  Svara
 3. Johan Linusson

  Visst vi kanske inte fick den anfallaren vi ville ha men jag vet inte om TEVEZ är den rätta mannen trots allt ändå. Med tanke på att han bråkat i varje klubb han varit i sedan han kom till EUROPA. Visst Milan är kända för att handskas med bråkstakar men tror det kanske va till det bästa trots allt ändå att han inte gick till Milan. Lopez däremot ser nog sin sista chans att lyckas i en stor klubb. Därav tror jag att vi fick den bästa forwarden till en billig peng.

  En klass mittfältare i klass med EDEN HAZARD hade ju inte varit fel alls enligt min mening ung kille som man kan bygga på i flera år framåt.
  Men som sagt tror man måste få loss Pato alternativt att Silvio öppnar plånboken igen vilket han inte gjort på väldigt länge nu tyvärr för oss Milan supportar. Men vi behöver inte fler löpstarka mittfältare det har vi fullt utav som du säger i Nocerino (Enligt mig den bästa värvningen i ligan sätt till vad han kostade och vad man fått ut av en spelare) och Boateng.

  Van Bommel i all ära men tror hans bäst före datum börjar närma sig så ser inte det som en förlust direkt tror man kan ersätta honom ganska så smidigt. Tror Milan kommer satsa på Montolivo på free transfer vilket är en bra spelare till ingen kostnad vilket borde vara prio.
  Sedan har vi ju en riktig klass mittfältare som fattas.

  Har du några förslag mer än Hazard som jag föreslagit??

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *