En vändning i krisen?

Lazio ett klassiskt lag från Rom. Laget har verkligen underpresterat och klubben har  inte uppnått förväntningarna man haft på sig. Reja tog över som ny tränare och förmodligen kan detta ledda till en förändring.

Lazios säsong har inte varit den bästa. Nej verkligen inte snarare tvärtom. Lazio ligger på en 18 plats i Serie A och med det laget borde man verkligen vara med i toppstriden. Detta var verkligen inte förväntningarna inför säsongen. 22 poäng efter 23 spelade matcher är inget vidare resultat. Besvikna Laziofans kom och vissade sitt missnöje för Laziospelarna samt tränaren under en träning. Eftersom det urartade och kunde sluta illa så avbröts träningen. Jag kan helt och hållet förstå Laziosfans, detta definierar verkligen ordet att underprestera.

Om jag ska vara ärlig så tycker jag att Lazio har ett riktigt intressant och spännande lag. Det har alla resurser för att gå långt. Jag anser att Lazio har ett flertal spännande namn i sin trupp och spelare jag är extra svag för i Lazios lagbygge är bland annat vänsterbacken Kolarov. En fantastisk modern vänsterback. Kommer ofta med upp bra i banan, hans styrkor är hans fysik, teknik, markeringsspel och hans fantastiska långskott. Men bara för att nämna några fler från Lazios spännande lag så kan jag lika väl dra min favorit på mittfältet och anfallet. Ledesma är en riktigt bra innermittfältare. Visst ibland kan det gå lite trögt för Argentinaren men när han är i form så är han, utan att överdriva, en av Serie A:s bästa innermittfältare. Går vi upp på anfallet så gillar jag både Rocchi som är en gammal klassisk spelare i Italien. Rocchi är nästan alltid en man att lita på, han kan dyka upp i slutskedet av matchen och punktera matchen utan att ha visat sig så mycket under resterande delen av matchen. Jag ska även dra den andra anfallaren som är Zarate. Vilka frisparkar han lägger, det är inga fula mål han har gjort. Har precis kollar igenom lite youtube klipp på Zarate och hans frisparkar.

Lazio har fått ny tränare och det var Edy Reja som skrev på ett kontrakt till 2011. Reja kommer senast från Kroatien och klubben Hajduk Split där han inte gjort några märkvärdiga resultat. Han har även tränat Napoli och det är därifrån de flesta känner till honom. På bara några år tog han alltså upp Napoli från Serie-C till Serie-A vilket är en väldigt bra prestation. Nu är han en legend i Napoli.

När Reja tränade Napoli så spelade han med en 3-5-2 uppställning något som han väntas göra nu också. Han frågade Lazios ledning om han fick använda sig av Ledesma för att klara de utmaningar som komma skall. Jag tror att det är helt rätt att sätta Ledesma på mittfältet som en nyckelspelare. Ledesma är otroligt kreativ och det är det Lazio behöver. En gnista, en förändring är det som behövs.

Jag hoppas verkligen att Reja lyckas med Lazio inte för min egen skull utan för att det är ett lyft för hela Serie A. Lazio är ett väldigt klassiskt lag i Serie A som man bör räkna med i toppen av serien. Men så har inte blivit fallet och nu hoppas jag verkligen på Reja.

Jag kommer skriva ett längre artikel om Sampdoria i kommande vecka. Vad tycker ni om detta?

Mattias Sörensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *