Enkel lunchmatch för Udinese

Tabelltrean Udinese var storfavoriter inför hemmamatchen mot bottenlaget Cesena. Och visst skulle det bli en match där laget infriade alla förväntningar.

Matchen hann knappt börja innan Antonio Di Natale satte ledningsmålet. Det hade inte ens gått en minut då Floro Flores serverade en framrusande Di Natale som enkelt kunde rulla in 1-0. En perfekt start för hemmalaget som fortsatte att trumma på i samma takt. Det skapades många hörnor och Domizzi var väldigt nära att nicka in tvåan. Målskytten Di Natale hade även han en chans att nicka in 2-0 men bollen smet utanför 42-årige(!)Antoniolis stolpe

Efter dryga kvarten så lugnade Udinese ner sig en smula och lät Cesena ha bollen alltmer. Udinese såg plötsligt loja och ofokuserade ut vilket ledde till att Cesena lyckades kvittera genom Eder efter en rörig situation med fem minuter kvar av första halvlek.

Men roligare än så skulle bortalaget aldrig få för det tog inte lång tid förrän Udinese återigen skulle ta ledningen. Någon meter utanför straffområdet drog Asamoah på ett skott som tack vare Antoniolis hjälp rullade in i mål. När Laoro sedan fick sitt andra gula kort så kändes saken klar och gästerna fick knappt röra bollen i resten av halvleken. 3-1 kom med en kvart kvar av andra halvlek och nu var det Basta som elegant hittade rätt med ett dykande skott från distans. Och det slutade inte där för sju minuter senare var det ingen mindre än Di Natale som gjorde sitt andra mål för dagen och satte spiken i kistan. ”Toto” drog till med ett vackert skott i linje med straffområdeslinjen som letade sig in bakom en chanslös Antonioli.

Udinese fortsätter att haka på topplagen och ligger på en fortsatt tredjeplats, endast två poäng bakom Milan och Juventus. Cesena har det desto tuffare och krigar fortfarande i botten och är i akut behov av en målskytt. Laget har endast gjort nio mål vilket är överlägset sämst. Vill man spela i Serie A även nästa år så gäller det verkligen att man snarast värvar en målskytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *