Färdiglekt för Roy och Carlo?

Då var ytterligare en Premier league omgång spelad och frågan är väll om inte detta var Roy Hodgsons och Carlo Ancelottis sista? Liverpool fortsätter sin katastrofala säsong genom att kassera in sin nionde (!) förlust på tjugo matcher. Inte något imponerande resultat och Roy, som verkligen var pressad till att plocka tre poäng idag, får nog inse att varje match som går är ett steg närmare sparken. Personligen så tror jag att Liverpool letar för fullt efter en ersättare under Januari fönstret och så fort ersättaren är färdig så kommer allt att gå väldigt fort. Jag tror nog att det är en ny tränare på Anfield inom 3 veckor. Ingen högoddsare precis.

I dagens match så ställdes man mot Blackburn borta med Martin Olsson i startelvan. Och det var just Martin som öppnade målskyttet och bara sex minuter senare så gjorde Benjani det ännu värre för ’pool’. Liverpool reducerade i den 81 minuten genom Steven Gerrard, och samma man fick chansen från straffpunkten fem minuter senare. Men han sköt över. Gerrard såg tämligen obekväm ut innan han skulle slå straffen, och obekväm är väll ett ord som sammanfattar hela Liverpools situation. Jag vet inte riktigt vad som måste göras för att få Liverpool på banan igen, nyckelspelare som Gerrard och Torres måste göra mycket bättre ifrån sig. Men fler säkra kort har svikit denna säsong. Den vanligtvis fantastiska målvakten Pepe Reina har inte varit övertygande denna säsong och Liverpool har inte så mycket att kasta in efter honom.

Den engelska pressen kommer inte att vara nådig när de imorgon skriver om Liverpool och Chelsea. Vilket är helt rätt, efter dessa insatser så måste de få höra att de har gjort bort sig totalt. Chelsea kom till Molineux med ytterligare ett kryss i senaste matchen. Den svängiga matchen mot Aston Villa slutade tillslut 3-3 och på de åtta senaste matcherna har Chelsea tagit sex poäng! Ingen form som man vinner några titlar med precis. Men inför idag så hade man en god chans att börja ta in de förlorade poängen. Jumbolaget Wolverhampton, som visserligen slog Liverpool nyligen skulle bara krossas. Chelsea har absolut inga bortförklaringar att köra med efter denna förlust. De hade alla stjärnor med i startelvan. På de fem senaste mötena lagen emellan så hade Chelsea vunnit fem stycken och hade en målskillnad på 18-2. Helt plötsligt så kunde lilla Wolves vinna mot stora Chelsea.

Även om man själv inte gjorde målet då det kom genom Jose Bosingwa. Självmål efter fem minuter mot tabelljumbon är inte det man vill se som en hårt pressad manager. Carlo har kunnat mönstra starka startelvor de senast omgångarna och han har inte levererat de resultat som krävs av honom. Jag tror nog ändå att Carlo får säsongen ut om inte fjärdeplatsen börjar att bli för svår att nå. Han har fortfarande chansen att rädda sin heder i Champions League och visst ska man inte säga att Premier League är ett dött lopp men då krävs det nästan seger i resten.

I nästa omgång så har Chelsea Blackburn hemma medan Liverpool spelar merseyside derby hemma mot Everton. Om Roy är kvar tills dess och förlorar den matchen så kan det väll bara finnas en grej att göra för ägarna? Men innan detta så är det FA-cup dags. För Chelsea så är det Ipswich som gäller medans Liverpool möter rivalen Manchester United på Old trafford.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *