FC Bayern Munchen- Hannover 96 5-0: Klasskillnad i Munchen

Det var ett Bayern Munchen som inte hade vunnit omgång 13 på över fem år. Tradition brukar ju betyda en hel del i fotboll. Tradition betydde ingenting denna eftermiddag då Bayern redan från start visade att man är flera klasser bättre än Hannover. Det var en sådan där eftermiddag då ingenting kunde stoppa Bayern, en sådan där dag då Bayern kanske är Europas bästa lag.

Redan i den 4:e minuten hittade supervärvningen Javi Martinez nätet och visade varför Bayern grävt stora hål i plånboken för att få loss spanjoren. På efterspelet till matchens första hörna lyckades spanjoren med en cykelspark sätta bollen i mål bakom en chanslös Zieler i Hannover-målet. Bayern fortsätter efter målet i ett rasande tempo och anförda av Ribery, Lahm och Kroos gav man inte Hannover någon chans till andrum.

I den 24:e minuten kommer Lahm som skjuten ur en kanon på kanten och hittar Kroos centralt i planen. Kroos vill inte vara sämre och med en märklig spark kan han utöka ledningen. Efter målet så drar Bayern ner något på tempot och Hannover kan äntligen få känna lite på bollen.

Så i den 37:e minuten kan Muller ta bollen efter slarvigt spel av Hannover. Muller tittar upp och serverar Ribery med en delikat pass. Ribery tar med sig bollen och gör inga misstag, 3-0 till Bayern. Med tomma blickar och huvuden nere i strumplästen fick nu äntligen Hannover-spelarna chans till lite vila.

Den andra halvleken kom egentligen enbart att handla om hur många mål Bayern skulle göra mot den stackars Zieler i Hannover-målet. Det blev bara två till vilket Hannover skall vara minst sagt tacksamma för. Det mest glädjande ur Bayern synpunkt var att Gomez fick göra ett inhopp och precis som vanligt när tysken får spela gör han mål.Även mittbacken Dante lyckades måla denna afton. Mittbacken fick sikta in sig med pannan och satte bollen stensäkert i mål.

Sammanfattningsvis en fantastisk match av Bayern Munchen som visade Hannover hur jobbigt det kan vara att gästa Allianz Arena en eftermiddag som denna. 70 000 glada själar fick lämna arenan och de flesta drar nog på smilbanden då de går och lägger sig i kväll.

Lagen

Startuppställningar:

Bayern Munchen: Neuer, Lahm, Dante, Badstuber, Alaba, Martinez, Schweinsteiger, Muller, Kroos, Ribery och Mandzukic

Hannover 96: Zieler, Haggui, Eggimann, Cherundolo, Pinto, Schmiedebach, Sobiech, Huszti, Stindl, Rausch och Diouf.

Avbytare:

Bayern Munchen: Gomez, Tymoshchuk, Rafinha, Pizarro, Shaqiri, Boateng och Starke.

Hannover 96: Schlaudraff, Miller, Nikci, Schulz, Chahed, Pander och Abdellaoue.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *