Fokus på Europa-platsen..

Mål i massor under söndagen. Roma inledde fotbollssöndagen med att köra över stackars Novara. Segern skrevs till 5-2 efter en fin uppvisning på Olimpico. Hos Roma-supportrarna lever fortfarande hoppet om en Europa-plats. Får Roma igång maskineriet ordentligt så ser jag inte det som en omöjlighet. Jag hoppas att Roma tar en Europa-plats då de är ett av få satsande lag i Italien. Ett lag som verkligen kan bygga upp något stort ute i Europa. Bara de får rätt spelare till sig och fortsätter att bygga långsiktigt. Framgångarna kommer säkert inte komma nästa säsong men det är ändå viktigt att känna på det. Sen tror jag också att Romas chanser att lyckas är betydligt större än Udineses till exempel.

Här är Romas kommande matcher.

 

Lecce-Roma
Roma-Udinese
Roma-Fiorentina
Juventus-Roma
Roma-Napoli
Chievo-Roma
Roma-Catania
Cesena-Roma

 

Som jag tidigare skrev, får Roma igång maskineriet ser jag inte en Europa-plats som en omöjlighet. När man tar en noggrann titt på spelschemat så ser det tufft ut. Visst, Roma kommer säkert tappa en del poäng. Men de är ett starkt lag och får inte se upp allt för mycket till motståndarna. Hoppas de får igång de spel och visar den kvalité som de besitter. Matchen mot Udinese blir väldigt avgörande för Romas kamp mot en Europa-plats.
Om vi tar en titt på Udineses kommande matcher.

 

Udinese-Parma
Roma-Udinese
Udinese-Inter
Chievo-Udinese
Udinese-Lazio
Cesena-Udinese
Udinese-Genoa
Catania-Udinese

 

Udinese har ett betydligt lättare spelschema på pappret. Men det finns inga enkla matcher. Matcher mot mitten- och botten-lag kan ibland vara de tuffaste även om de inte ser ut så på pappret.

Vad tror ni? Klarar Roma en Europa-plats?

Ett formsvagt Inter med ny tränare fixade också en fin seger. En fantastisk fotbollsmatch för den neutrale supportern men för den inbitne supportern dunkade nog hjärtat allt för många slag under matchens gång. Andrea Stramaccioni fick en fantastisk start. Att släppa inte fyra mål är givetvis inte bra. Däremot är det fantastiskt för ett tidigare oinspirerat Inter att göra fem mål. När hände det senast? Målskyttet har varit ett av Inters största problem och att de idag gör fem mål bådar gott inför framtiden.

Matchen innehöll nio mål, fyra straffar och två röda kort. Jag tror att Inter behövde detta. En match likt denna. En helt galen match. Dags att vakna och rädda det som räddas kan.

Inters kommande matcher.

 

Cagliari-Inter
Inter-Siena
Udinese-Inter
Fiorentina-Inter
Inter-Cesena
Parma-Inter
Inter-Milan
Lazio-Inter

 

Klarar Inter en Europa-plats? Nja, jag tro inte det. Mycket måste stämma om de ska ta ifatt detta. Dessutom har de både Roma, Udinese och Napoli framför. Det blir för tufft. Även om det är en bra start för Inter så måste man tänka mer långsiktigt och att direkt börja titta på en Europa-plats är inte rätt. De har länge genomlett en fiasko och måste nu börja tänka framåt, långt framåt. Satsa på rätt spelare och bestämma sig för vilken klubb de ska vara.

 

***

 

Skrev ihop en text lite snabbt. Vad tycker du?
Följ mig på twitter: Mattiassrensson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *