Fokus toppstriden i Superettan, vilka vinner?

Igår spelades det en toppmatch i Ängelholm mellan laget i fråga och Åtvidaberg, ettan mot tvåan, en vinst för Åtvidaberg skulle innebära ett litet ryck för dem medan Ängelholm hade möjlighet att ta över förstaplatsen från Åtvidaberg. Matchen var väldigt jämn men Ängelholm drog det längsta strået och målskyttarna blev Jonas Lindh som gjorde 1-0  efter 19 minuter och Sebastian Andersson som punkterade matchen med sitt 2-0 mål i den 84:e minuten. Åtvidaberg hade många chanser att kvittera men lyckades inte sätta dit den. Efter matchen sa Ängelholms tränare Joakim Persson att segern inte var rättvis vilket kanske han har rätt i, men tre poäng är tre poäng och det är det som räknas.

GIF Sundsvall hänger på i toppstriden och krossade igår Brage hemma med hela 5-0. Emil Forsberg och Pontus Engblom gjorde två mål var och Fredrik Holster gjorde ett.

Med fem matcher kvar så ser det ut som om vi fått de lag som kommer kriga i toppstriden klart för oss.

Tabelltoppen ser ut så här;

Ängelholm       49 p +14

Åtvidaberg      48 p +24

GIF Sundsvall 46 p +24

Det här är väldigt svårt att tippa. Sundsvall har både Åtvidaberg och Ängelholm kvar att möta på hemmaplan vilket är en stor fördel, två segrar där då kan man nog räkna in Allsvenskan för norrlandslaget. Dock är Sundsvall kända för att ramla på målsnöret, vilket kanske ligger i bakhuvudet hos spelarna men kanske speciellt hos tränare Sören Åkeby som halkat på målsnöret de två senaste säsongerna.

Både Ängelholm och Åtvidaberg är lag som har ganska likvärda program kvar, vilket leder till att beroende på vilket lag som har bäst nerver lär vinna Superettan. Jag tror dock att Åtvidaberg är ett lite starkare lag än Ängelholm, trots det har skåne laget överraskat genom hela säsongen och de kanske fortsätter gå som tåget nu i slutet?

Hur går det då?

Förutsatt att Sundsvall inte förlorar toppmatcherna mot Åtvid och ÄFF, plus att Ängelholm har kvar att möta Jönköping Södra, Hammarby och Värnamo som alla krigar för att hålla sig kvar tror jag att Åtvidaberg vinner Superettan och den andra platsen kommer bli en kamp till slutet mellan Ängelholm och Sundsvall.

Tänk vilken match det kan bli i sista omgången mellan Ängelholm och Hammarby. Ett Ängelholm som slåss för en Allsvenska plats och ett Hammarby som ska rädda kontrakt. Oj, oj, oj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *