Fördel London-lagen

Blir det lagen från London som tar sista platserna till Champions League, eller kan Newcastle skrälla? Det är 30 omgångar spelade, åtta stycken återstår. Just nu är det fördel för lagen från London.

Fighten om fjärdeplatsen har utökats, numera är det även en kamp om tredjeplatsen. Som jag tidigare skrivit så var Arsenal, Chelsea, Newcastle och Liverpool lagen som spelade om att knipa fjärde och sista platsen till Champions League. Men som tabellen ser ut och hur lagen presterat sedan dess så har det vänt en hel del. Därför räknar jag bort ett lag, Liverpool, och lägger till ett lag, Tottenham, om denna härliga fight. Vid en snabb titt i tabellen så ser det ut som att det kommer bli en kamp mellan lagen från huvudstaden, men räknar inte bort Skatorna riktigt än.

Arsenal ser riktigt starka ut för tillfället, Wenger som var starkt ifrågasatt under inledningen av säsongen har fått rejäl fart på sina mannar, mycket tack vare lagkaptenen och målkungen Robin van Persie som öser in mål. The Gunners får vi troligtvis se spela fotboll i Champions League till hösten.

Tottenhams form sviktar något. Laget såg ut som ett givet topp3 lag bakom lagen från Manchester, men formen under våren har dalat, likaså spelet på planen. Spurs måste rycka upp sig om man vill spela fotboll Champions League även nästa år.

Även Chelsea fortsätter att blanda och ge, frågan är om Di Matteo kan leda laget till finrummet och spel i Champions League. Jag tror inte det. Efter 30 omgångar har laget fått ihop 50poäng, fem poäng bakom Spurs. Och det är poäng som jag inte tror Chelsea kan ta igen. MEN, jag skriver ett stort men, man ska aldrig säga aldrig. Får Di Matteo igång maskineriet så kan det gå vägen.

Newcastle hittar vi på en sjätteplats, och högre upp än så tvivlar jag på att laget kommer ligga i tabellen efter 38 spelade omgångar. Pardew och hans mannar har gjort en bra säsong hittills, det kommer räcka till spel i Europa nästa säsong, dock blir det Europa League för Skatorna.

Mitt tips är att vi får Arsenal och Tottenham på platserna tre och fyra efter sista omgången är spelad. Chelsea och Newcastle får ”nöja” sig med Europa League.

Tabellen efter 30 omgångar:
3. Arsenal  58p
4.Tottenham 55p
5. Chelsea 50p
6. Newcastle 50p

Vad tror ni? Vilka lag tar sista platserna till Champions League?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *