Försäsongen – del 1

Topplagens försäsongsmatcher i  en sammanfattning hittar ni här. I den här första delen kan ni läsa om Arsenal och Chelsea.

Arsenal
17 juli  –  4-0 vs Barnet (borta, traditionsenlig träningsmatch)
Arsene Wenger lät hela truppen (22 spelare) spela 45 minuter var i den traditionsenliga matchen mot Barnet. Matchen, som ifjol slutade 2-2, sågs av 5701 åskådare på Underhill Stadium.
Matchen dominerades av Arsenal, och efter Arshavins 1-0 redan efter en minut, så hann 21-årige Jay Simpson med att bli tvåmålsskytt innan halvtidsvilan. I den 73:e minuten fastställde Samir Nasri slutresultatet till 4-0.

21 juli  –  3-0 vs Sturm Graz (borta)
Samir Nasri imponerade stort och gjorde sitt andra och tredje mål i sin andra försäsongsmatch för säsongen (dock endast 90 minuter spelade).
Sturm Graz bjöd på bättre motstånd än Barnet med kunde aldrig riktigt hota The Gunners, som tillslut vann med 3-0 efter att 19-årige Henri Lansbury fastställt slutresultatet i den 57:e minuten.
Drygt 9000 åskådare såg matchen på UPC-Arena, som totalt bjöd på 19 byten. Djourou, Wilshere och Walcott hette de som fick 90 minuters speltid.

27 juli  –  4-0 vs Neusiedl 1919 (borta)
Arsenal fortsatte imponera i och med 4-0-vinsten över Neusiedl 1919, som till vardags spelar i den österrikiska tredjedivisionen.
Walcott, Emmanuel-Thomas, Chamakh och Carlos Vela hette spelarna som fick avsluta Arsenals målskytte i Österrike när de nu reser hem till London för att spela Emirates Cup.

Chelsea
17 juli  –  1-0 vs Crystal Palace (borta)
Chelseas första försäsongsmatch blev en vinst mot Championship-laget Crystal Palace.
John Obi Mikel och Essien var tillbaka från skador och Michael Essien gjorde matchens enda mål, efter över ett halvårs frånvaro från Chelsea-tröjan.

23 juli  –  1-3 vs Ajax (borta)
Chelsea förlorade på Amsterdam ArenA med 1-3, men man gjorde det men sin andra- och tredjemålvakt, och med en snittålder på 19 år i slutet av matchen.
20 000 åskådare såg sitt Ajax vinna rättvist efter två mål från Chelsea-spelare i första halvlek (självmål + Sturridge kvitteringsmål i den 25:e minuten)

Kommande matcher:
31 juli  –  Arsenal – AC Milan (Emirates Cup, London)
1 augusti  –  E. Frankfurt – Chelsea (borta, Commerzbank-Arena)
1 augusti  –  Arsenal – Celtic (Emirates Cup, London)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *