Försäsongen – del 2

Vi går vidare med Försäsongens andra del. Den här gången kollar vi in och sammanfattar Liverpools och Manchester Citys försäsongsmatcher.

Liverpool
17 juli  –  vs Al-Hilal (borta)
Den planerade träningsmatchen borta mot Al-Hilal ställdes in på grund av vattensjuk plan.

21 juli  –  0-0 vs Grasshoppers (borta)
Roy Hodgson startade sin första match med sin nya klubb med ett ungt lag (snittålder på utespelarna: 21,6). Laget var blandat med A-lagsspelare, reservlagsspelare och ungdomsspelare – en mix som inte fick hål på österrikarna. Det var en chansfattig match från båda lagen, och 0-0 var ett rättvist resultat.

24 juli  –  0-1 vs Kaiserslautern (borta)
Serben Milan Jovanovic, som värvades på fri transfer till Liverpool denna sommaren, gjorde sin första match i Liverpool-tröjan när man föll borta mot tyska Kaiserslautern.
Det var Iliyan Mitsanski som slog in det avgörande målet i den 32:a minuten.
Matchen sågs av 22 000 åskådare på Fritz-Walter-Stadion

Manchester City
23 juli  –  0-2 vs Sporting Lissabon (New York Football Challenge)
Citys start på säsongen blev inte som väntat. Man förlorade med 0-2 mot portugisiska Sporting Lissabon – och man gjorde det med inte alltför B-betonat lag.
Yannick Djaló skrevs som målskytt två gånger om för sitt Sporting, och svenske John Guidetti, som i våras var utlånad till Brommapojkarna, byttes in i stället för Craig Bellamy i den 74:e minuten för sitt Manchester City.

25 juli  –  1-2 vs NY Red Bulls (New York Football Challenge)
Mancinis försäsong har inte varit lätt, först förlorade man mot Sporting Lissabon, och nu, två dagar senare, förlorar man även mot värdarna i tävlingen – NY Red Bulls.
Kandji inledde målskyttet för Red Bulls redan i den 7:e minuten, vilket också stod sig till halvtidsvilan. I andra halvleken kom Greg Cunningham in istället för Steven Ireland, och denne Cunningham spelade fram Jô till kvitteringen i den 55:e minuten. I slutet av matchen var det Red Bulls som förde spelet, och i den 70:e minuten fastställde Dane Richards slutresultatet 2-1.
Det var ett helt klart mer B-betonat Manchester City den här gången än i förra matchen, men trots det fick Guidetti ingen speltid.
Henry spelade hela matchen för NY Red Bulls.

Kommande matcher:
28 juli  –  Club America – Manchester City
29 juli  –  Rabotnicki – Liverpool (Europa League-kval)
31 juli  –  Inter – Manchester City
1 augusti  –  Mönchengladbach – Liverpool

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *