Fortsatt torka för Torres när Chelsea kryssade

 

Följetongen kring Fernando Torres måltorka blir alltmer segdragen. I och med dagens 0-0 match mot Norwich så ståtar den spanske världs och europamästaren med mindre smickrande 15 raka matcher utan att göra mål. I dagens match var det dock fler än Torres som inte tog sitt ansvar och säsongen har inte blivit vad vare sig André Villas Boas, fansen eller Abramovitj önskat .

Många är de som har kommit till Carrow Road med målsättningen och utgångspunkten att ta tre poäng, men många har fått vända därifrån med oförättat ärende. I dagens match var det storlaget Chelsea som skulle försöka bärga tre poäng mot Paul Lamberts kanariefåglar. Man kom dock ingen vart mot den eminente John Ruddy i mål, som för övrigt hade benäget bistånd av en välorganiserad fyrbackslinje anförd av amerikanen Zak Whitbread.

Chelsea var det spelförande laget men hemmalaget var hela tiden farliga på kontringar och då oftast genom duon Steve Morrison och Grant Holt på topp. I den 36:e matchminuten drabbades bortalaget av ett bakslag då mittfältsmotorn och landslagsmannen Frank Lampard fick lämna planen med en vadskada. Man bytte in fransmannen Florent Malouda, men då han är en annan typ av spelare så tappade man en dimension i spelet.

Under inledningskvarten av andra halvlek så lyckades sedan Fernando Torres med konsstycket att missa två upplagda lägen och olyckskorparna som kraxat om spanjorens sorti från Stamford Bridge fick nu mera vatten på sin kvarn.

I slutänden kanske André Villas Boas ska vara nöjd med poängen då det utspelade sig en mycket tveksam situation då portugisen Raul Meirelles tog med handen i yttre delen av straffområdet. Mark Clattenburg valde dock att fria till hemmapublikens högljudda missnöje. När det återstår 18 minuter så jublades det mer och detta när den misslyckade Torres byttes ut, ett stort hånjubel utbredde sig över Carrow Road och spanjoren lämnade med tunga steg banan.

I slutänden så får nog oavgjort betecknas som ganska rättvist då Norwich gjorde en lysande match försvarsmässigt, och det spelet är ju nog så viktigt som det framåt. André Villas Boas förfogade den här dagen över alldeles för trubbiga vapen för att kunna hota Chelsea. Det blir till att ta sig tillbaka till ”ritbordet” för att utmejsla nya ”gameplans” för att till sist kunna säkra den fjärdeplats som säkerligen måste vara huvudfokus när det gäller ligaspelet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *