Förvann Chelseas chans till spel i Champions League ikväll?

Chelsea reste till Anfield med seger i FA-cupfinalen i bagaget, mot just Liverpool. Men har haft svårt för att ta poäng på Merseyside.

Chelsea var mer eller mindre tvunget att vinna ikväll för att ha en chans på toppfyra i Premier League. Den chansen försvann ikväll när Liverpool hade en bra kväll på Anfield. Dom rödklädda hade revansch att utkräva sedan den mer eller mindre tafatta prestationen på Wembley i förrgår. Och revansch fick dom, Liverpool vann med hela 4-1.

Vissa kanske hävdar att Chelsea saknade motivation, eller hade sina tankar på vad som komma skall den 19:e Maj. Men varför skulle dom sakna det när det stod en Champions League plats på spel kan jag undra då. Givetvis så var det ett reservbetonat lag som Di Matteo ställde upp med på Anfield, men det är ändå inga dåliga spelare som han har till sitt förfogande.

John Terry såg för ovanlighetens skull helt vilsen ut, jag räknade det till att han bland annat åkte på tre tunnlar, två av Suarez och en av Carroll. Terry halkade dessutom till vid ett av baklängesmålen, fick se ett gult kort. Detta var inte vare sig Terrys eller Chelseas kväll. Liverpool bjöd hemmapubliken på en underhållande match i sin sista hemmamatch för säsongen.

I ärlighetens namn så borde jag vara en aning besviken på hur Chelsea uppträdde ikväll, trots att jag är en supporter av Liverpool. Chelsea borde ha kunnat bjuda till bättre motstånd, men laget-utan att hänga ut någon spelare-presterade inte den fotbollen som alla vet om att dom kan spela. Visst hade det kunnat bli en bättre kväll om Ivanovic nick som träffade klockrent i stolpen gått stolpe in istället, men redan där kunde man antyda att det skulle gå åt pipan ikväll. Även Torres hade en bra chans med ett skott i ribban fram The Kop.

Om jag hade suttit i Di Matteos kläder så hade jag varit allt annat än nöjd, för nu är risken, som jag bedömer den som, att Chelsea inte får spela i Champions League nästa säsong. Man får nöja sig Europa League istället. Inte för att jag tänker fördjupa mig i det nu, men jag har Bayern Munchen som favoriter i finalen.

Det innebär nu att det står mellan Arsenal, Tottenham och Newcastle om platsen eller platserna till hösten Champions League. Hur det går vet vi runt 18.00 på söndag kväll. Om det blir ett eller två av lagen vet vi dock inte förrän Bayern Munchen och Chelsea gjort upp om den finaste pokalen ett klubblag kan vinna.

Statistik från kvällens match:

Liverpool – Chelsea 4-1 (3-0, 1-1)
1-0: Självmål 19′
2-0: Jordan Henderson 25′
3-0: Daniel Agger 29′
3-1: Ramires 50′
4-1: Jonjo Shelvey 61′

Skott på mål: 6 – 2
Skott utanför: 11 – 5
Inlägg: 19 -15
Hörnor: 7 – 4
Offsides: 3 – 0
Gula kort: 2 – 4
Totalt antal passningar: 459 – 393
Passningsprocent: 83,2 – 80,7
Bollinnehav: 53,2% – 46,8%
Bollinnehav första halvlek: 59,4% – 40,6%
Bollinnehav andra halvlek: 47,9% – 52,1%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *