Fotbollen har utvecklat sin godis-smak.

1905 kom någon smart britt på en ny sorts påse godis. Låt säga att han jobbade på Bassett’s och hade väldigt speciell smak. Inte helt otroligt vore det om han hade en lång men ruffsig mustasch, en ganska dyr käpp-knopp och verkligen älskade lite bittra smaker. Det riktigt vattnades och RANN saliv på insidan av hans kindväggar när han fick vittring på något udda. Han hade en sån där godis-smak som tar tid att förstå, men framför allt att genuint välja framför alla andra smaker. Vad han kom på var Winegums och av alla sina nya färger så tror jag han slukade alla gröna innan han ens lagt märke till att det också fanns svarta och röda att välja på. Han slängde säkert dom också, den där ‘nyskapande’ herren.

INFÖR SEMIN sas det ju att, om Barcelona skulle förlora gårdagens match mot Chelsea, ja, då skulle en ERA vara över. Världens GENOM TIDERNAS bästa lag skulle inte längre vara just det. En epok skulle ta slut och en fotbollsvärld BORDE vara i tårar. Eller?

Ni som kollade igår, eller i alla fall läst mer än Klas Lindbergs stoltserande rubriker på Nöjesbladets etta, VET att dom förlorade. Med bravur enligt vissa, med sorgsam frustration enligt andra. För mig handlar det inte alls om det. Det handlar om att världens bästa lag inte lärt sig anpassa sig efter alla andra, medan alla andra, med BRAVUR, lärt sig anpassa sig efter dom. Och det väldigt bra. Bara några år sedan, då satt vi där, gapandes av förundran. Frustrerade eller kära, det kvittade, någonstans gick det inte annat än att älska Barcelona för trots allt så gjorde dom något nytt. Igår var Barcelona istället vad dom har blivit: ett lag som spelar runt. Lite som ett fantastiskt men ineffektivt handbollslag som på något konstigt sätt lyckats övertyga domaren att INTE hålla upp handen efter ett för långt anfall, trillar dom boll efter boll. Och det, när en hel värld skriker efter den där handen.

Så. Varför skjuter inte Barcelona?

Kollade ni på kvällens match mellan Real och Bayern, så sprakar det om chanser, lobbar mot Neuer värvas med räddningar av Casillas. Båda lagen går på mål, vid sidan av mål och funkar det inte att spela under mål, ja, då skjuter dom. Kanske, är det förståeligt att lille Messi inte kan få så mycket kraft bakom bollen, och inte heller är det så lätt för honom att placera in en boll bakom en monsturös tjeckisk Chec. Men är det inte något som ska komma med paketet ‘världens bästa lag’? Jag tycker det.

Men hade det hjälpt?

Nej, det hade nog inte det. Jag tror helt enkelt resten av lagen har kollat, studerat och till slut förstått sig på Barcelonas udda godis-smak. Och inte nog med det, de har också börjat utveckla den för att sen kunna ta död på den och igår, ja då åt Chelsea upp precis var enda litet grönt winegum i Barcelonas dåligt blandade godispåse.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *