Fotbollsoraklet rankar årets 50 bästa spelare i Premier League, plats 41-50

Årets Premier League har precis som vanligt gett oss fotbollsgodis i parti och minut. När vi nu sitter och frossar i Silly Season om våra lag ska vi för ett ögonblick stanna upp och ranka de 50 bästa spelarna säsongen som gått, idag plats 41-50.

50. Steven Fletcher, Wolves

Den 25-årige skotske landslagsspelaren sköt mer eller mindre själv Wolves till nytt kontrakt ifjol med sina 10 mål. I år hjälpte det inte att skotten ökade sin målskörd till 12 mål. Det blir ändå Championship för Wolves nästa säsong. Mycket talar för att det inte blir det för Fletcher

49.Kevin Davies, Bolton

Trotjänare som valde att stanna när stjärnor som Elmander, Nolan, Sturridge och sedermera Cahill försvann. Har valt att krita på ett nytt ettårsavtal för att hjälpa klubben i sitt hjärta tillbaka till finrummet.

48.Heidar Helguson, Queens Park Rangers

Isländske Helguson hade en hysterisk höstform och blev den som såg till att Queens Park Rangers plockade de poäng som blev grunden till det nya kontraktet. Grymt vass på huvudet trots sin relativa litenhet.

47.Danny Graham, Swansea

Med 12 kassar så är Graham en av de enskilt största anledningarna att Brendan Rodgers popgäng ”Swanselona” med god marginal säkrade nytt kontrakt på ett tidigt stadium. Ska bli spännande att se vad ett inläst Swansea och en inläst Graham kan prestera under sin andra säsong i finrummet.

46.Lucas Leiva, Liverpool

Säsongen tog slut redan den 1 december för Liverpools defensiva mittfältsgeneral. Hade Leiva varit spelduglig hela säsongen hade Liverpool mest troligt inte gjort sin sämsta ligasäsong på 18 år. En hel del hade då även talat för att Kenny Dalglish hade fått behålla sitt jobb.

45.Marouane Fellaini, Everton

Den energiske belgaren med ”mikrofonfrillan” har inte nått samma höjder som han gjorde när han slog igenom liga. Trots detta har han varit en av förgrundsfigurerna i ett Everton som blev bäst i stan och sjua i ligan.

44.Darren Bent, Aston Villa

Trots att landslagsstrikern ådrog sig en skada som gjorde att han missade större delen av vårsäsongen så blev han överlägset Aston Villas bästa målskytt. Vill klubben slippa nedflyttningsstrid nästa säsong måste Bent få vara frisk.

43.Peter Odemwingie, West Bromwich

Stabil striker som efter en trög start kom igång och med sina 10 mål blev en av de största anledningarna att Roy Hodgsons och Jonas Olssons West Bromwich spelar Premier league även 2012.

42.Pavel Pogrebnyak, Fulham

Ryskt succéförvärv som presenterade sig omgående med några riktiga mörsare. Gjorde 6 mål på 12 starter och 19 skott. Kommer att bli intressant att se vad ryssen kommer att kunna göra för Fulham under en hel säsong.

41.Martin Skrtl, Liverpool

När Liverpool gör sin sämsta säsong i mannaminne så blir det den spelmässigt begränsade slovaken Skrtl som får omdömet som en av de stora stöttepelarna. Gör Liverpool något som är i närheten av vad som kan förväntas av dem så lär slovaken inte platsa på den här listan nästa säsong

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *