Frank Lampards historia om vad som hände i West Ham

I West Ham säger fansen att Frank lampard var en favorit hos dem som sedan svek dem när han gick till Chelsea. Men enligt Lampard själv var det inte riktigt så det gick till. I sin biografi ”Totally Frank” som jag just nu håller på att läsa berättar Lampard om hur han uppfattade fansens inställning till honom. jag ska på en gång säga att jag inte är ute efter att svartmåla West Ham fansen utan vill bara ta upp en historia som jag  inte tror är särskilt känd.
Lampard spelade som bekant för West Ham från att han var en liten knatte till 2001 då han köptes till Chelsea. Lampard var ingen världsspelare på den här tiden. Han var långsam och höll inte direkt högsta klass. Frank Lampard mennar själv att hans tallang aldrig varit medfödd snabbhet eller teknik istället har hans tallang varit att han aldrig ger sig och tränat så mycket hårdare än alla andra för att nå toppen.
Det här med att Lampard inte var någon jätte talang när det gällde teknik och snabbhet gjorde att han fick ta väldigt mycket hånfulla gliringar. Men inte från motståndarna utan från de egna fansen.
West Ham fansens bestämde uppfattning var enligt Lampard att han bara fick spela för att hans morbror (Harry Redknapp) var huvudtränare och hans pappa (Frank Lampard den äldre) var assistent. Lampard fick under stora delar av matcherna höra saker som ”sitt ner Lampard” och ”du bär bara den där tröjan på grund av att din morbror och pappa tränar laget”. Tidningarna gick vi det tillfälle ut med att Harry Redknapp lät Lampard göra inhopp för att Lampard skulle få mer bonus för speltid. Det gick så långt att West hams ordförande Terence Brown tog upp uppgifterna med Redknapp och hävdade att man fått klagomål om det.
”Vad är det du anklagar mig för?” frågade Redknapp argt. ”Tror du att jag slänger in en spelare för att ge honom 500 pund? Frank är en väldigt bra spelare som vi måste se till att få på ett lång-tids kontrakt”
Lampard blev naturligtvisst förbannad på Brown när han fick höra vad han tagit upp med Redknapp. Lampard menar i sin biografi att han aldrig fick något stöd från West Hams styrelse. Man såg helt enkelt det som en självklarhet att Lampard skulle stanna i klubben. Han var trotts allt son till Frank Lampard som varit med och vunnit FA-cupen med laget två gånger och alla vi9sste att sonen var född West Ham supporter. 

Frank Lampard berättar att han vid ett tillfälle frågade sina vänner vad fansen tyckte om honom. Efter att ha sagt att han verkligen ville ha ett ärligt svar kom det fram att samtliga av hans vänner hade minst en person bredvid sig som spenderade stora delar av matchen till att håna Lampard. Frank Lampard menar i sin biografi att hans namn var en väldigt stor anledning till att han fick så mycket kritik.
Han berättar om hur han som 18 åring bröt bennet i en match med West Ham. När han bärs av började delar av publiken att jubla och applådera över det. Man jublade över att en 18 årig fotbollsspelare bars ut på bår med ett brutet ben. 
Lampard skriver att första gången han fick applåder och jubel för en bra passning var i hans första match för Chelsea. 

Idag prat man i West Ham om att Lampard är en spelare man älskade när han var i klubben men att man inte glömt han svek för sättet han gick till Chelsea. Lampard invänder i sin bok att han aldrig var fansens favorit i West Ham och när det gäller fansens minne säger han ”om de nu har så bra minne borde de ha kommit ihåg en liten kille som stod i klacken med en West Ham halsduk som nådde ner till marken från hans hals.”
”Jag vet att om jag ledde England till VM-guld på nästan helt egen hand skulle det fortfarande finnas supportrar i West Ham som skulle hävda att jag gjort någonting fel.”

Om den här historien är sann eller inte det går knappast att avgöra. Men jag måste säga att om Frank Lampard verkligen kände så här i West Ham så har jag full förståelse för att han gick till Chelsea. Jag ska personligen säga att om hälften av det Lampard berättar är sant så har sannerligen West Ham misskött sig när det gäller honom. Jag tycker inte att man kan hävda att Lampard svikit West Ham för om det var som Lampard skriver så var det West Ham som svek Lampard. Jag vill poängtera att det här alltså var Frank Lampards version av vad som hände i West Ham.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *