Fredrik om VM

1. Vilket lag tror du vinner VM, varför?
Jag skulle nog lägga min röst på det alltid lika vassa Spanien, framgångar både i kvalet och i Confed-Cup. Flera givna målskyttar som Villa och Torres. Spanien är också ett ohyggligt starkt lag, både på pappret och på plan. Väldigt spelskickligt lag som kan slå allt motstånd .

2. Vilket av de Afrikanska lagen går längst tror du? Varför?
Skulle för svensk del hoppas på Svennis Elfenbenskusten men de spelar i en mycket svår grupp. Lagerbäcks Nigeria har knappast gått med framgång genom deras genrep. Om Kamerun nu får med sig Eto’o till Sydafrika blir dem en stark utmanare.

3. Nordkorea, ett anonymt lag för många. Men hur långt räcker de?
Också de spelar i en ohyggligt svår grupp tillsammans med Elfenbenskusten, Portugal och Brasilien. Men man har inte så bra koll på Nordkorea och jag tror inte heller att deras motstånd visar mycket respekt. De har ju lyckats tidigare i England 1966 då de blev utslagna av Portugal i kvartsfinalen. Kan mycket väl bli en överraskning det här VM-slutspelet.

4. Det är mycket fokus på topplagen inför VM. Tror du att ett mindre lag kan chocka och utmana om titeln?
Jag tror inte det är dags ännu för de mindre lagen att chocka. Men Sydkorea chockade oss 02 som hemmanation. Kan vara Sydafrikas tur även att det är ett lag jag inte riktigt tror på. Sydafrika har inget jättesvårt gruppspel att ta sig igenom efter Mexicos halvdana insatser i genrepet. De skulle kunna ta sig till en åttondelsfinal som tvåa ur gruppen efter Frankrike.

5. Vem vinner skytteligan i VM?
David Villa som alltid kan glänsa i ett mästerskap. Har förmodligen ett enormt självförtroende efter prislappen från Barcelona. Han och Torres kan avgöra det här om de håller sig friska och krya.

6. Vilka lag vill du ska mötas i en final och vilka lag tror du kommer att mötas i en final?
Tror på Spanien som en nation, skulle gärna se en final med ett lag från en annan kontinent också men tror att de Europeiska lagen kör hårt. Argentina skulle kunna gå hela vägen om man väljer att spela Milito istället för Agüero. Om Messi kommer igång tror jag starkt på Argentina.

7. Tillsist vad har du för sportsliga förväntningar på fotbolls-vm?
Jag hoppas verkligen att det blir något hela kontinenten aldrig kommer att glömma. Jag hoppas att allt fungerar som det ska med logistik och att man kan få en bättre bild av det Afrika egentligen är och att detta VM-slutspelet blir en ändå stor fest!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *