Frisparkssprayen

Dags att göra upp med småfuskandet vid fasta situationer – fokus riktas mot Frisparkssprayen

Bakgrund:
En frisparksmur ska alltid stå minst 9 meter och 15 centimeter från där bollen ska slås. Men vi har sett det så många gånger att den defensiva muren vid en frispark försöker allt för ofta smyga fram en bit mot frisparksskytten när domaren tittar bort. Frisparkarna är ju viktiga målchanssituationer och det är viktigt att avståndet hålls. Ser man dessutom linjen blir det ju lättare att varna de spelare som flyttar sig. Lösningen på fuskandet kan vara en liten sprayflaska som domaren kan ha till sin hjälp. Då kan domarna med färg markera var bollen ska ligga samt var muren ska stå. Färgen försvinner efter bara någon minut. Sprayflaskan används av domarna i Brasilien och Argentina och hyllas rejält. Nu vill vi rikta fokus mot sprayen och har därför skapat en sida som heter ”Frisparkssprayen” på den sociala sajten Facebook.

Vilka är vi?
Initiativtagarna är: Marcus Nilsson, mittback i HIF. Joakim Jarolma, reporter på HIF-Media. Fredrik Ymer, bloggare på AlltomHIF och Martin Lakkala, HIF-supporter.

Vad hoppas vi på?
Vi tycker att det är dags att städa upp bland småfuskandet kopplade till fasta situationer och därför vill vi uppmärksamma otyget på planen och införa ett nytt verktyg för domarna i Sverige. Tanken med vår sida på Facebook är att vi ska bli så många som möjligt och uppvakta förbundet. Där händer det inte så mycket, så då får andra ta tag i det.

Ord från HIF-backen:
Marcus Nilsson som till vardags spelar i Helsingborgs IF tycker att det är ett problem att muren alltid flyttar fram eller att vissa flyttar fram bollen för att de vill ha ett bättre läge.
– Jag tror att alla fuskar och därför är detta en bra grej att lösa det. Det blir lättare för domarna att ha koll på det om de sätter ett streck i gräsmattan. Med sprayen går det inte att fuska. Kan man använda det i brasilianska ligan kan man väl göra det i allsvenskan, säger Marcus.

Avslutningsvis:
Frisparkssprayen är en enkel, genialiskt och alldeles genomförbart produkt som vi borde införa i Sverige och Allsvenskan. Tycker du också att Frisparkssprayen borde införas i Sverige så gå med i vår Facebook-sida, www.facebook.com/Frisparkssprayen och visa ditt stöd nu!

Med vänliga hälsningar,
MARCUS NILSSON
JOAKIM JAROLMA
FREDRIK YMER
MARTIN LAKKALA

2 tankar kring ”Frisparkssprayen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *