Gefle bröt en tråkig svit

Gefle tog emot ett formstarkt Malmö FF på ett för kvällen regnigt strömvallen. Gefle hade inför matchen tagit en poäng på de senaste 7 matcherna och MFF som valde att vila några viktiga spelare inför deras tuffa spelschema(möter Göteborg på söndag och AZ Alkmaar på torsdag) hade inte förlorat sedan den 26:e juni inför denna match.

Malmö var oväntat uddlöst i matchen medan Gefle visade hjärta och lämnade bottenträsket med några poäng till godo, måste tänka på att Malmö har två matcher mindre spelade än alla andra lag och med två segrar där klättrar dem rejält i tabellen.

I den 24:e minuten fick Gefle straff efter att Daniel Andersson och Markus Halsti dragit ner Jakob Orlov och Daniel Theorin klev fram och satte 1-0. Malmö skapade inte så mycket i den första halvleken men Aubynn hade ett hyfsat skott och Jimmy Durmaz gjorde en fin prestation men Mattias Hugosson gjorde en bra räddning.

Den andra halvleken var ganska tråkig chansmässigt men Mikael Dahlberg  fick i den 79:e minuten på ett otroligt skott med vänstern som satt rakt i krysset.

Viktig vinst för Gefle som klättrar och ett uddlöst Malmö  har fokus på annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *