Genomgång av Premier League del 1, Manchester United

Hej alla läsare, Joacim på Englandsredaktionen här! Framöver här på englandsfronten så kommer vi att göra en summering av alla Premier League lag. Vi kommer att gå igenom vad som har hänt efter säsongen och även en liten summering av förra säsongen. En sådan här ”laggenomgång” kommer att komma ut en gång om dagen och vara klar precis innan världens bästa liga drar igång, Premier League! Och vi börjar med mästarna Manchester United och går sedan i den ordningen dom kom i ligan.

Manchester United hade en bra säsong förra året, man vann sin 19: onde premier league titel och blev därmed mesta mästare i England. Man åkte ut i semi finalen i FA cupen mot rivalerna Manchester City och förlorade Champions League finalen mot Barcelona med 3-1.

United hade inte gjort några tunga nyförvärv inför säsongen och när de andra topplagen var aktiva på transferfönstret så trodde nog många att United skulle få det tufft att sluta i toppen av Premier League när säsongen var över. Man värvade en till synes helt okänd mexikan och en kille som bodde på ett fosterhem som hade imponerat i VM- för hemlösa. Javier Hernandez och Bebé var namnen. Men united började säsongen bra och slog Chelsea på Wembley i Community Shield finalen med 3-1. Då gjorde Hernandez sitt första tävlingsmål för de rödklädda.

Manchester fortsatte att vinna och när Champions Leagues gruppspel var över så stod man som vanligt som gruppsegrare och blev lottade att möta franska Marseille. Ett möte som blev oväntat tufft för Manchester som med nöd och näppe gick vidare med sammanlagt 2-1 efter två stycken sömnpillersmatcher. Chelsea och Schalke 04 fick också se sig besegrade när United nådde final där Barcelona väntade på Wembley, arenan som dom bara några veckor tidigare hade varit och förlorat på när Manchester City slog dem i FA cup semifinalen med 1-0. Men nu fick de chans på revansch, både på arenan och även på Barcelona som man förlorade mot i Champions League finalen 2009 i Rom.

United gick även bra i ligan och även om man spelade förvånansvärts många kryss (11) så var man ändå med i toppen när säsongen led mot sitt slut. Det var en väldigt jämn upplaga av Premier League, topplagen tog poäng av varandra och några smålag lyckades även ställa till det för dem.  Men den 14 maj så mötte United Blackburn borta och tog då den pinnen som krävdes för att säkra sin tolfte premier league titel och sin nittonde engelska liga titel och blev där mesta mästare. Efter detta handlade allt om att ladda om batterierna till Champions League där Barcelona väntade. Det var en jämn match i 50 minuter och sedan la Barca i en växel till och vann också finalen med 3-1.

 

Kan Rooney leda united till nya framgångar? Foto: Gordon Flood

Inför den här säsongen så har Manchester värvat ganska flitigt, men man har luckor att fylla, trion Gary Neville, Paul Scholes och Edwin Van Der Sar har lagt av och nya spelare har kommit för att fylla hålen. Men den enda luckan som än är riktigt fylld är målvaktsposten där den spanska talangen David De Gea har anslutit till klubben. Även Aston Villas ytterspringare Ashley Young har kommit till United och nu har Manchester tre fina yttermittfältare att rulla runt på. Försvarstalangen från Blackburn Phil Jones har också kommit. Jones som var med i Englands trupp under U-21 EM. Men spelare har även lämnat, förutom ovannämnda som har slutat sina karriärer så har även försvararna Wes Brown och John O’Shea gått till Sunderland i hopp om mer speltid. Det har länge ryktats om att Inters stjärna Wesley Sneijder ska ansluta men hittills har han inte kommit och enligt de senaste rapporterna så verkar det som om att han inte kommer. Frågan återstår om de blir någon riktigt stor värvning denna sommar för Manchester, inget ont om Young och De gea men större stjärnor har lovats och det kan även komma.

Manchester befinner sig just nu i USA där man är på en försäsongs turné och möter lagen i tur och ordning New england revolution (4-1), Seattle Sounders (7-0), Chicago Fire, MLS-All Stars och Barcelona. Två matcher är i nuläget redan spelade och resultaten ser ni inom parantes. Manchester har vunnit bägge. Mötet mot Barcelona är ju det som lockar mest då två av Europas främsta lag drabbas samman.

Annars så är förväntningarna som vanligt inför denna säsong. Spelare, fans, ägare och tränare siktar endast på titlar och Champions League är något som United är väldigt revanschsugna på då laget har varit i tre finaler sedan säsongen 07/08 men ”bara” vunnit en. Men det återstår att se om United tar några titlar i år eller om miljardgrannen City knäpper storebror på näsan?

3 tankar kring ”Genomgång av Premier League del 1, Manchester United

  1. Svensksnubbe

    Vi kommer nog inte att tippa serien i denna artikel-serie. Men man vet aldrig om de kommer senare 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *