Genomgång av Premier League Del 11-WBA

West Bromwich Albion Football ClubWBAFC eller West Brom grundades år 1878, då som West Bromwich Strollers. År 1880 fick klubben sitt nuvarande namn. 1888 var West Bromwich, tillsammans med elva andra klubbar, med om att bilda The Football League. Klubben har en vinst i dåvarande division ett, nuvarande FA Premier League, från säsongen 1919/1920 och fem FA-cupsegrar som sina främsta meriter.

Transfers:

In: Markus Rosenberg Werder Bremen (Fri Transfer, Yassine El Ghanassy Gent (Lån), Ben Foster (Birmingham)

Ut: Nick Shorey (släppt), Somen Tchoyi (släppt), Martin Fulop (släppt), Paul Sharner (släppt)

Truppen:

Målvakter

WBA får förlita sig på att Ben Foster storspelar mellan stolparna, för laget har ingen bra uppsättning på denna position. Så Foster får ta det tunga ansvaret även denna säsongen, 37 matcher blev det förra säsongen.
Boaz Myhill får anses vara en hyfsad reserv på bänken, men inte mer än så.  Givet förstaval blir Foster.

Betyg:2

Försvarare:

Här finns det hårt den hårt arbetande och tuffingen Jonas Olsson, tillika lagets vicekapten. Olsson är mycket viktig i WBAs mittlås. Vinner många dueller, och kommer bli en av lagets viktigaste spelare kommande säsong. Irländaren Steven Reid, rumänen Gabriel Tamas och engelsmannen Liam Ridgewell är en hyfsad backlinje. Laget har dessutom fått in en bra defensivt kunnig tränare i Steve Clarke(Liverpool). Clarke får nog ordning på defensiven i år där svenske Olsson som sagt blir viktig för West Brom. Men en värvning här skulle inte göra laget illa.

Betyg:3

Mittfältare:

Viktigaste spelaren på denna lagdel är utan tvekan Zoltan Gera, hans offensiva kvalitéer kommer bli nyttiga för att laget ska producera mål. Bredden har WBA på denna position, men kvalitén saknar dom. Mittfältet är WBAs svagaste lagdel i skrivande stund. Lagkapten Chris Brunt måste fortsätta ta ansvar och leda laget. Tillsammans med Gera, Jerome Thomas och Mulumbu kommer dessa fyra utgöra ett skapligt mittfält. Men kreativitet behöver Clarke få in i truppen. Steve Clarke har knappa tre veckor på sig att bygga ett bra och slagkraftigt mittfält.

Betyg:2

Anfallare:

Igår gjorde man klart med svensken Markus Rosenberg från tyska Werder Bremen. En helt klart spännande värvning. När man också har El Ghanassy på på lån från Gent, och sedan tidigare skyttekungarna Shane Long och Peter Odemwingie så är bredden väldigt bra. Givna förstaval i startelvan är Long och Odemwingie, men det ska helt klart bli intressant att se hur/om Rosenberg kan leverera och prestera i Premier League. Om man ska tippa vilken lagdel som är bäst i detta laget så blir det utan tvekan anfallet. Där Shane Long är lagets skyttekung. Även Odemwingie vet hur man gör mål. Sedan flytten till WBA har det blivit 25 mål 60 matcher, vilket är ett bra facit.

Betyg: 3

Totalt:

Jag är väldigt nyfiken på hur Steve Clarke kan få detta lag att spela. Detta är skottens första jobb som huvudtränare för ett lag, Clarke har annars bara agerat som assisterande tränare i bland annat Chelsea och Liverpool. Han är erkänt duktig på att hantera defensiven, något som även han kommer få jobba med i WBA.
Dock är det viktigt att truppen får vara förskonad från skador på nyckelspelare som Olsson, Gera och Long(för att nämna några).

Betyg:10

Mål:

Målet är svårt att säga något om. Givetvis är ett mål att hålla sig kvar i Premier League. Att tippa laget som ett mittenlag känns fel. Min gissning är att laget säkrar ett kontrakt, men hamnar någonstans på den undre halvan. Steve Clarke är oprövad som huvudtränare och får laget en knackig start kan det bli tufft honom. Lyckas man dock spika igen och anfallarna Long och Odemwingie tidigt producerar mål så kan dom slå i princip samtliga lag. Hemma på The Hawthorns är man i regel bra. Här måste man plocka många trepoängare, annars blir det en tuff säsong för Clarke och hans manskap. Men lyckas man få ett par kreativa spelare, främst på mittfältet, så ska det inte vara några problem att säkra kontraktet.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *