Genomgång av Premier League del 12-Fulham

Fulham FC grundades 1879 och är från Syvästra Hammersmith and Fulham i London. Fulham är Londons näst äldsta klubb efter Cray Wanderers FC som fortfarande är en aktiv förening. Fulham kom förra säsongen på en 9: onde plats i ligan förra säsongen vilket är en bra placering för London klubben.

Transfers

In: Mladen Petric (Hamburg), George Williams (MK Dons), Sascha Riether (Köln, lån), Hugo Rodallega (Wigan)
Ut: Dickson Euthu (Blackburn), Andrew Johnson (QPR), Danny Murphy (Blackburn), Bjorn Helge Riise (mf), Pavel Pogrebnjak (Reading)

Laget

Målvakter

Fulham har en mycket bra målvakt i Mark Schwarzer som har varit deras första målvakt flera säsonger och kommer fortsatt att vara det. Mark är en stabil målvakt som håller en mycket jämn nivå och som väldigt sällan gör några stora misstag. Tyvärr så finns det ingen självklar ersättare för Schwarzer i målet så det får förlita sig mycket på att han håller sig skadefri och presterar bra samtidigt. Andra målvakten David Stockdale har varit utlånad mycket och har inte fått tillräckligt med speltid i Fulham för att kunna bedöma om han har tillräckligt goda kvalitéer att ersätta Schwarzer i målet om det skulle behövas.

Betyg: 3

Backar

Fulham har ett väldigt stabilt lag men är den någon lagdel som är lite svagare så är det backlinjen. Trots det så håller den bra klass med Brede Hangeland som den bästa i försvaret. Det är han som ska se till att försvarsspelet ska funka denna säsong med sin längd och styrka. John Arne Riise kommer också bli en viktig kugge i backlinjen med sin löpstyrka och sin giftiga vänsterfot som kan komma att vara nyttig i det offensiva spelet.

Betyg: 2,5

Mittfältare

Detta är Fulhams starkaste lagdel trots att förra säsongens lagkapten Danny Murphy lämnade för spel i Blackburn. Det finns mycket god kvalité i framförallt spelare som Clint Dempsey, Damien Duff, Mousa Dembele. Det är också dessa spelare som ska se till att mittfältet vinns under säsongen vilket de har kvalitén att göra mot många av lagen. För oss svenskar så är det extra intressant att vår unge talang Alex Kacaniklic har tagit en plats i laget och kommer förhoppningsvis få sina chanser under säsongen. Alex som blev utlånad till Watford vid slutet av förra säsongen gjorde det väldigt bra där och kommer till denna säsong att vara ett mittfältsalternativ för Martin Jol. Men de kommer bli de tre tidigare som nämndes som kommer bli mycket viktiga för mittfältet.

Betyg: 4

Anfallare

Det finns bara tre anfallare med i laget vilket är förvånansvärt och då har klubben förlorat två bra anfallare i Andrew Johnson och Pavel Pogrebnjak och köpt in Mladen Petric och Hugo Rodallega som är två mycket intressanta och enligt mig bra värvningar. Petric kommer närmast ifrån Hamburger SV där han gjorde imponerande 61 mål och 23 assist på 136 matcher. Hugo Rodallega känner vi igen från sin tid i Wigan och vi vet också att han har goda kvalitéer som anfallare och att han kommer kunna producera mål. Bryan Ruiz är den anfallaren som stannade kvar i klubben vilket är mycket glädjande för Fulham för trots att Ruiz inte är någon målsprutare så kommer han kunna bidra mycket med sin kreativitet och snabbhet som oroar de flesta lagen. Men mycket ansvar kommer ligga på framförallt Rodallega men också på Petric att laget producerar mål framåt.

Betyg: 3,5

Totalt

Martin Jol har en mycket bra trupp och har dessutom konkurrens på nästan alla positioner vilket är viktigt för att kunna få spelarna att prestera sitt yttersta. Om man ska gå igenom varje lagdel så är de viktigaste spelarna Mark Schwarzer, Brede Hangeland, Clint Dempsey och Hugo Rodallega och det är också dessa spelare som ska ta det största ansvaret i respektive lagdel och visa sina ledaregenskaper. Martin Jol är en tränare som har en förmåga att få spelarna att dra åt samma håll och det skulle vara förvånande om något annat händer denna säsong.

Totalt: 13

Mål/Egna tankar

Fulham har självklart som mål att förbättra sin placering från förra säsongen och inget är omöjligt men det kommer bli svårt för dem. Enligt mig har Fulham alltid varit ett lag som har kvalitén att hamna på övre halvan av ligatabellen vilket de gjorde förra säsongen men det kommer att krävas en säsong utöver det vanliga för att de ska förbättra den placeringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *