Genomgång av Premier League – Del 19: Manchester United

Näst sista genomgången och nu kastas fjolårets tvåa Manchester United in i leken. United som är en av världens största klubbar slutade lite snöpligt förra året med noll titlar ( vann visserligen community shield). Ut i gruppen i Champions League, två i ligan på målskillnad ( vi vet alla vad som hände), ut i fjärde omgången av FA-Cupen mot Liverpool och i Ligacupen så blev de respass mot Crystal Palace i kvarstfinalen. En säsong som lämnade mycket åt tankarna och det ser verkligen ut att bli annorlunda denna gång. Nyförvärv har gjorts och försäsongen är avklarad. Nu börjar allvaret med mindre än en vecka kvar till säsongspremiär!

Transfers.

In: Robin Van Persie (anf. Arsenal), Nick Powell (mf, Crewe Alexandra) Shinji Kagawa (mf, Borussia Dortmund) och Angelo Henriquez (anf, Universidad de Chile) 

Ut: Fabio (b, säsongslån till QPR), Tomasz Kuszczak (mv, Brighton), Richie De Laet (b, Leicester), Matty James (mf, Leicester) Michael Owen (fw), Park Ji-Sung (mf, QPR), Ezekiel Fryers (b, klubb ej klar), Paul Pogba (mf, Juventus), Ben Amos (mv, Hull, lån)

Målvakter. 

Har en tämligen orutinerad men lovande målvaktssida. Både David De Gea och Ben Amos är födda 1990 och dansken Lindegaard är född 84. Många år kvar på dessa herrar. De gea blev kritiserad i början av förra säsongen för att han släppte in alldeles för enkla mål och anpassade sig inte tillräckligt fort. Detta gjorde att jokern Lindegaard ett tag faktiskt var förstamålvakt. En skada satte stopp för Lindegaard och De gea var tillbaka som förstamålvakt och blev stabilare ju längre säsongen led. Ben Amos är utlånad denna säsong till Hull för att få A-lagsspel. Bristen på rutin sänker betyget på denna minst sagt spännande samling målvakter.

Betyg: 3,5

Försvar.

Vid full friskhet kan United ställa upp med ett av Europas bästa försvar i min mening. Kanske världens bästa mittbackspar i Vidic och Ferdinand. Lovande ytterbackar som Fabio och Rafael, rutin med Evra. Lägg då till Smalling, Evans och Jones och det finns en hel del goa gubbar i denna samling. Det enda negativa är att många av dessa har en förmåga att vara skadade. Vidic har precis kommit tillbaka från nästan ett års skadefrånvaro, Ferdinand har varit skadad många gånger. Både Smalling och Evans håller på att återhämta sig från skador och kommer förmodligen inte att hinna bli klara till ligastarten. Den förstämda är det garanterat att han inte hinner.

Betyg: 4,5

Mittfält.

Ett fantastiskt mittfält fylld med kreativitet (Nani, Young, Kagawa, Anderson), styrka ( Scholes, Fletcher, Cleverly, Carrick) och rutin ( Scholes, Giggs, Carrick för att nämna några). Sir Alex brukar variera både med positioner och formationer beroende på motstånd och kan spela både 4-4-2 samt 4-5-1 och allt där emellan. Utan tvekan ett av Premier Leagues bästa mittfält och vinner otroligt många matcher för United. Har skaffats sig en riktigt bra kontinuerlig känsla samtidigt som de ofta blandat med nytt, både utifrån och från ungdomsakademin. Har fått två spännande tillskott, den ena uppenbart mer spännande än den andra. Shinji Kagawa och Nick Powell.

Betyg: 5

Anfall.

Premier Leagues bästa anfall? Spetsades till rejält  i och med nyförvärvet av Van Persie. Eftersom att RVP värvades in så tyder mycket på att Berbatov får lämna och då består anfallet av Rooney, Van Persie, Chicharito, Welbeck, Macheda och Bebe. Sir Alex kommer att ha angenäma problem när han ska bestämma sig för vilka som ska spela längst fram. Räkna med att skytteligavinnaren finns i denna trupp.

Betyg: 5

Totalt.

United har rört om i grytan rejält efter ”fiaskot” från förra säsongen och man har visat klart och tydligt att det inte ska hända igen! Kan eventuellt ta ett tag innan nykomlingarna börjar prestera men det är helt förståeligt. Kommer som vanligt att ha som mål att vinna allt som man ställer upp i och kommer att ha väldigt goda chanser för det med. Många spelare som har gått ut i intervjuer och sagt att de knappt kan vänta tills säsongen drar igång så man kan glömma fjolåret. Har en av världens bästa och bredaste trupper och detta kan vara en säsong som skrivs in i historieböckerna.

Scholes sista säsong?

Totalt: 18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *