Genomgång av Premier League Del 6-Wigan

Wigan Athletics Bildades 1932. Klubben hade inte tidigare varit i Englands högsta division innan de togs sig upp till Premier League första gången säsongen 2005-06 och har stannat i Premier League sen dess. Deras hemmaarena heter DW Stadium och den tar 25 135 åskådare.  Lagets tränare heter Roberto Martinez som är en mycket omtyckt tränare bland supportrarna och truppen. Martinez har trots att laget inte har hamnat på någon bra placering de senaste säsongerna gjort att laget har spelat en mycket vacker fotboll som är väldigt sevärd.

Transfers

In: Fraser Fyvie (Aberdeen)

Ut: Chris Kirkland (Sheffield Wednesday), Mohamed Diame (West Ham), Steve Gohouri (b), Jordan Robinson (b), Hendry Thomas (mf), Hugo Rodallega (Fulham)

Laget

Målvakter

Wigan förlorade målvakten Chris Kirkland till Sheffield Wednesday under transfersfönstret men Kirkland fick den senaste säsongen inte mycket speltid då Ali Al Habsi var första valet för tränaren Roberto Martinez. Al Habsi kommer till denna säsong att fortfarande vara första målvakten och som andra målvakt och tredje målvakt så kommer 20-årige Lee Nicholls och den rutinerade Michael Pollitt att tillgå. Ali Al Habsi är en mycket bra målvakt för när han gör en bra match så finns det få lag som kan göra mål på honom. Tyvärr så har Al Habsi mycket svårt att hålla en jämn nivå vilket medför att han släpper in en del lätta bollar under en säsong.

Betyg (1-5): 3

Backar

Det finns många unga backar i truppen med ungefär hälften som är under 22år men det är framförallt de äldre spelarna som kommer få mest speltid. Gary Caldwell är den självklara ledaren i försvaret och det är också han som ska hålla ihop försvaret. Som sagt så finns det väldigt många unga backar i denna trupp men Wigan kommer att behöva sina äldre spelare för att försvarsspelet ska funka. Det är väldigt intressant satsning av Martinez att satsa just på många unga spelare i truppen vilket jag tycker är mycket bra för att bygga på framtiden .

Betyg: 3

Mittfältare

Wigan har många unga mittfältare i sin trupp precis som i försvaret men som i försvaret så kommer det vara de äldre spelarna som kommer få mest speltid. Klubben har förlorat Mohamed Diame som har gått till West Ham vilket är en mycket tung förlust för Diame var en viktig spelare för Wigan förra säsongen men det öppnar upp också för andra spelare att ta ett större ansvar för att kunna ersätta han. Victor Moses är en spelare som kommer bli väldigt viktig för Wigan under säsongen med sin snabbhet och förmåga att oroa motståndarna. Mycket av mittfältsspelet byggdes runt Diame förra säsongen så därför tror jag att det kan bli svårt för Wigan att hitta den självklara ersättaren på den positionen.

Betyg: 2

Anfallare

Är det någon lagdel i Wigan som måste fungera så är det anfallet för det är den lagdelen som det finns mest kvalité hos spelarna. Franco Di Santo och Conor Sammon är två väldigt långvuxna anfallare som kan göra mål på olika sätt. Franco Di Santo är framförallt den anfallaren av de två som måste leverera för han har bevisat tidigare att han är väldigt målfarlig och det gäller att han bevisar det den här säsongen också. Hugo Rodallega lämnade till den här säsongen för Fulham vilket är ett stort avbräck i anfallet vilket medför att det är ännu viktigare till den här säsongen att spelare som Di Santo och Sammon producerar mål.

Betyg: 3

Totalt

Klubben har sålt två av deras viktigaste spelare i Rodallega och Diame och har sedan varit väldigt dåliga med att värva under transferfönstret hittills vilket gör att laget inte får så höga förväntningar på sig.

Men Wigan är ett lag man verkligen inte ska underskatta för det finns kvalité i den här truppen för att kunna ställa till det rejält för de andra lagen.  Roberto Martinez är en mycket bra tränare som trots att inga självklara ersättare för dessa spelare har värvats in så finns det en tro hos klubben och supportrarna att han ska kunna leda laget till en bra placering i ligan.

Betyg: 11

Mål/Egna tankar

Wigan har de senaste säsongerna lyckats klara sig kvar i Premier League vilket gör att laget inte har speciellt höga mål. Men deras mål kommer självklart vara att hamna på en bättre placering denna säsong än vad de gjorde förra. Laget går in i den här säsongen med ett skönt läge enligt mig för de har som man säger inget att förlora men mycket att vinna. Jag tror att detta Wigan har goda möjligheter att kunna hamna på en högre placering denna säsong än förra men att laget kommer få kämpa för den placeringen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *