Genomgång av Premier League, Del 8- Fulham

Säsongen 2010-11 innebar en stor förändring för Fulham F.C. Det innebar en ny tränare i Mark Hughes som skulle ersätta Roy Hodgson. Roy Hodgson har under sina år i Fulham gjort laget till ett stabilt mitten lag med ett framförallt bra försvarsspel. Mark Hughes skrev på ett två-års kontrakt med klubben och hade förväntningar på sig att landa på en mittenplacering i ligan, den stora frågan inför säsongen var ju då om den gamla stjärnspelaren kunde uppfylla detta krav?

Tränarbytet gav då ingen negativ effekt när man tittar tillbaka på säsongen och ser att Fulham slutade på en imponerande 8:e plats i ligan. Den mest minnesvärda matchen för klubben denna säsong var i mot London rivalerna Tottenham i FA-cupen där Fulham vann med hela 4-0 och alla målen kom i den första halvleken.

2 juni 2011 lämnade Mark Hughes sin post efter att bara ha spenderat 11 månader som tränare i klubben, orsaken till att Hughes lämnade klubben förblir ett mysterium men det sägs att han inte var nöjd med de pengar han fick till förfogande i transfer fönstret. Med så lite tid kvar tills Premier League starten så var klubben tvungna att värva en ny tränare och det inom de närmaste veckorna efter Hughes avsked.  

På mindre än en vecka så lyckades Fulham styrelsen värva en ny tränare, 7 juni 2011 skrev Martin Jol på ett två-års kontrakt med klubben och ersatte Hughes.

Martin Jol är som Mark Hughes en gammal stjärnspelare. Som spelare representera han bland annat Bayern Munich och West Bromwich Albion. Han har som tränare representerat Roda JC, RKC Waalwijk, Tottenham Hotspurs, Hamburger SV, Ajax och nu Fulham så hans meriter som spelare och tränare är väldigt imponerande. Hans Första match som tränare i Fulham vann han med 3-0 mot NSI Runavik i UEFA Europa League.

Till säsongen 2011-12 så har Fulham förlorat hela 9 spelare. 6 spelare av dessa 9 som har lämnat hade utgående kontrakt vilket betyder att Fulham har hittills under detta transfer fönster inte varit lyckade. Klubben har under transferfönstret lyckats värva 4 spelare och en av dem är känd ifrån sin tid i Liverpool, jag pratar såklart om John Arne Riise som efter 3 säsonger i italienska Roma flyttar tillbaka till Premier League. Men Fulham har som sagt förlorat en hel del spelare till denna säsong och många av dem kommer bli svåra att ersätta som till exempel Zoltan Gera, Diomansy Kamara, John Pantsil och Jonathan Greening. Det gäller nog för Fulham att värva någon mer spelare till för att kunna hamna på liknande position denna säsong som förra.  

Fulham har under försäsongen spelat kval till Europa League och har ställts mot NSI Runavik, Crusaders och RNK Split som dem kommer att möta en gång i augusti också. Fulham har hittills spelat fem av dessa matcher och har stått som segrare i tre av dessa vilket betyder med största sannolikhet att klubben återigen kommer att spela i Europa League.

Tränarbytet kommer innebära en del förändringar i sättet att spela och med tanke på att Martin Jol värvades med så kort tid kvar innan säsong starten så är det ett frågetecken om han kommer att kunna införa sin taktik och få ihop en stark startelva till den 13 augusti.

Denna säsong kommer bli svår för Fulham med tanke på att de har förlorat många spelare. Men man får inte glömma de spelare som har stannat i klubben som till exempel Brede Hangeland, Clinton Dempsey, Damien Duff och Bobby Zamora. Brede Hangeland och Clinton Dempsey som förra säsongen båda hade en fantastisk säsong och med hjälp av Damien Duff och Bobby Zamora kan leda detta Fulham den här premier League säsongen.

Framtiden får avgöra hur det kommer att gå men om dessa nyckelspelare kan prestera på deras bästa så kan nog Fulham supportrarna se fram emot en riktigt bra säsong.

Glöm inte att läsa imorgon då vi kommer att ha en genomgång av Aston Villa som förra året hamnade på en 9:e plats i ligan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *