Genomgång av Premier Leaue Del 8 – Sunderland

Sunderland A.F.C. är en klassisk klubb som grundades år 1879 och har sedan dess vunnit högsta ligan sex gångar, senast år 1936 och den anrika FA-cupen två gånger. Man spelar sina hemmamatcher på Stadium of light som tar 49 000 åskådare och som endast har sittplatser. Sunderland, som även kalls för black cats, har Newcastle United som sina största rivaler och derbyt mellan de bägge klubbarna kallas i folkmun för Tyne-Wear derby. Slutade förra säsongen på plats nr.14, endast två poäng från att hamn på plats 10.

Transfers.

In: Carlos Cuellar ( B, Aston Villa)

Ut: Craig Gordon (mv) Jordan Cook (a) George McCartney (b, West Ham) Michael Turner (b, Norwich)

Målvkater.

A-truppen består endast av två stycken målvakter vilket kan anses ganska så klent. Det är Belgaren Simon Mignolet och Irländaren Keiren Westwood. Förstnämde är förstavalet sedan Craig Gordon lämnade och anses som en av de största talangerna i Belgien. Född 1989, så han har många år kvar som elitidrottare. Men för en klubb som Sunderland som jag personligen tycker har kapacitet och rykte att kunna dra till sig lite större namn är målvakterna inget som imponerar. Släppte visserligen bara in 46 mål i ligan förra säsongen. Vill Sunderland förbättra sin fjolårsplats så tror jag det behövs en vassare pelare längst bak.

Betyg: 2

Försvar.

Här snackar vi rutin. Har ett försvar som består av spelare som alla har varit riktigt bra. Många har börjat att komma till åren och är väl ändå påväg nerför nu. Även om det är bra att ha gubbar i 30-årsåldern i försvaret. De som sticker ut mest är ju nyförvärven inför förra säsongen Wes Brown och John O’Shea. Titus Bramble är även han en viktigt kugge i mittlåset som inte får glömmas bort. Har absolut tillräckligt bra försvar för att plocka bort och störa de bästa spelarna i Premier League. Kan snart vara i behov av en föryngring.

Betyg: 3,5

Mittfält.

Stabilt mittfält som kan i sina bästa stunder vara ruggigt bra. Har fina kantspelare i Sebastian Larsson och Elmohamady. Det är dock på det centrala mittfältet som den riktiga styrkan finns med spelare som Craig Gardner, Stephane Sessegnon, Jack Colback och David Vaughan. Fysiskt starka som inte lägger något emellan. Ett mittfält fyllt med kreativitet och styrka. Två viktiga ingredienser som en tränare gärna ser i ett mittfält. Detta är Sunderlands starkaste lagdel enligt mig och är inte något de bör lägga alltför stor prioritet på att förstärka.

Betyg: 3,5

Anfall.

Fraizer Campbell, Connor Wickham och Dong-Won Ji består anfallet av. Ett otroligt spännande anfall, kanske ett av Premier Leagues mest intressantaste? Campbell hade en hemsk säsong för två säsonger sen då han lyckades med konststycket att inte skaffa bara en utan två knäskador. Som min gamla far brukar säga, fotbollsspelare och knän går inte ihop. Måste ha ett av Premier Leagues yngsta anfall då Campbell är född 87, Wickham 93 och Ji 91. Wickham ses som en av Englands största talanger och många tror att de kan bli en stor spelare för England så småningom. Detta anfall skulle må bra av en kontinuerlig målgörare och även lite rutin. Därför faller betyget lite.

Betyg: 3

Totalt

Tränare Martin O’neill har en intressant trupp att jobba med. Skulle må bra av en ny målvakt och en ny anfallare. Tycker absolut att Sunderland har kapacitet att hamna runt placeringarna 8,9,10. Skulle dock förvåna mig lite om de gör de då de ofta hamnar strax under mitten. Kommer att förlita sig väldigt mycket på att försvaret håller tätt. Målskyttet är det snålt med och jag tror att bästa målskytt i ligan stannar på något runt 10 mål. Då hamnar man ofta inte högre. Mittfältet kommer att vinna många matcher för Sunderland och jag tror att de till och med kan knipa några poäng från topplagen.

Totalt: 12

Sunderlands hemmaplan Stadium of Light

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *