Genomgång omgång 1, Grupp A

Hemmanationen Sydafrikas grupps första omgång är nu komplett, efter två jämna premiärmatcher.

Och vi börjar med dagens första match – där Mexico besökte Soccer City inför 90 000 åskådare. En värdnation har aldrig förlorat sin öppningsmatch i VM:s historia – en svit som Sydafrika på fredagseftermiddagen såg till att hålla intakt.

VM 2010 var 55 minuter gammalt då Siphiwe Tshabalala rann igenom och fick, via en fullträff med vänstern, in bollen i bortre krysset. Helt otagbart för Mexicos målvakt!

Bafana Bafana gick mot en seger, men i matchens 79:e minut, når ett Mexikanskt inlägg en helt fristående Rafael Marquez, som slår in kvitteringen bakom Sydafrikas annars mycket duktige målvakt Itumeleng Khune.

Båda lagen hade fina chanser att avgöra. Mexico med ett mål av Carlos Vela, som efter mycket fint arbete av linjedomaren dömdes bort på grund av offside. Och Sydafrika med bland annat Mphelas avslut i den 89:e minuten – som tog i stolpen.

Nu till dagens andra match – Uruguay mot Frankrike. Två hyfsat uddlösa lag, och matchen slutade inte annat än 0-0. Veteranen och Barcelona-spelaren Thierry Henry började på bänken, kom in i den andra halvleken, men såg inte jättevass ut och Domenechs mannar får fundera över vad som krävs för att ens ta sig vidare från gruppen.

Något som kanske glädjer en del svenskar är att före detta Hammarby- och AIK-spelaren Sebastien Eguren blev inbytt för Uruguay i slutet av matchen.

[poll id=”49″]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *