Gerrards dilemma

Den lokala Liverpool tidningen Liverpool Echo skriver idag att Liverpoolkaptenen Steven Gerrard står inför ett fruktansvärt dilemma.
Problemet är enkelt Liverpool måste ha honom i form under våren för att kunna lyckas rädda säsongen från katastrof. Samtidigt har Gerrard ett VM i Sydafrika i sommar och frågan man nu ställer sig är vad Stevie G ska välja?
Sanningen är att han inte kan göra alla nöjda. Han måste svika antingen klubben älskar eller landslaget han älskar.
Stevie har alltid varit känd för sitt sätt att leda såväl landslag som klubblag på ett moget och inspirerande sätt. Både Capello och Benitez kommer att förvänta sig få se en Gerrard av absolut högsta klass.
Om vi tittar på den här fysiskt inser man snabbt att det inte är möjligt. Om Gerrard jobbar för att hitta formen nu för att hjälpa Liverpool kommer antagligen hans formkurva att börja dala lagom till Juni och VM i Sydafrika. Ska Gerrard vara i form till VM kommer han tvingas bygga upp en toppform långsamt och därmed inte vara i kanonform i Liverpool förrän kanske slutat av April.

Alla vi som följt Gerrard och läst intervjuer med honom förstår att den här måste vara en fruktansvärd situation för honom.
Stevie är killen som alltid vill vara ”Mr. 120 %”. Han vill vara den som leder laget och visar vägen. Jag tror att Gerrard måste välja här vad han vill satsa på. Om han inte gör det valet är det stor risk att han sviker både Liverpool och England. Jag tycker mig ha sett en Gerrard som genom hela säsongen mått riktigt dåligt på grund av Liverpools dåliga form. Stevie G älskar Liverpool och jag tror att hans dåliga form den här säsongen mycket berott på att han just är den här slitvargen mede ett så stort klubbhjärta.
På sistone har Gerrard känts som en spelare som skulle behöva ta för sig mer och se till att han själv hamnar i bra lägen. 
Han måste börja fokusera på att hjälpa sig själv för att därefter kunna hjälpa klubben till framgång. I år har Gerrard endast gjort nio mål vilket till mycket beror på att han tagit skott själv alldeles för sällan enligt mig. Framförallt i de matcher där Liverpool inte haft Torres i laget.

Mitt råd till Gerrard är att han försöker fokusera på Liverpool eftersom de är mer beroende av hans form än vad kanske England är. 
Gerrard kanske helt enkelt ska låta andra prestera i Sydafrika för där han mycket hjälp av stjärnor som Lampard, Ashley Young, Aaron Lennon och Theo Walcott som alla har kvaliteten för att göra ett bra VM.
Ett Liverpool fan kommenterar att han önskar att Gerrard kunde göra som Carra och strunta i England och fokusera på Liverpool eftersom Liverpool fansen bryr sig mer om Liverpool än England. 
Jag förstår synpunkten men vill samtidigt göra en sak klar Gerrard älskar att prestera för England lika mycket som han älskar att göra det för Liverpool. Jag tror att Gerrard är för lojal mot landslaget för att hoppa av det och jag tror att han trivs bäst när han får prestera på alla plan.
Jag skulle därför inte heller tycka att han gjorde rätt om han hoppade av ”Three Lions” eftersom risken skulle finnas att hans kvalitet skulle sänkas. Men frågan är hur länge orkar Gerrard vara den här slitvargen i match efter match?

Om tre dagar fyller han tretio och frågan man kan ställa sig är hur länge hans kropp orkar ge 120% i både Liverpool och landslaget?
Jag tror att den dagen Gerrard känner att han inte kan det då kommer han fundera på att göra en ”Carra” och helt enkel säga nej till landslaget för att kunna orka vara i topp i Liverpool. Men som sagt den dagen kommer vara en stor sorg för honom.

1 tanke kring ”Gerrards dilemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *