Getafe-Barcelona 1-4

Barcelona-Getafe 4-1
Adriano (32), Messi (74), Messi(78), Macherano (självmål, 80), Villa (90)

När jag tittade på lagen inför matchen såg Barcelona inte så farliga ut längre. Ingen Iniesta och Ingen Messi. Jag trodde att Getafe kanske skulle ha en chans då jag minns en annan match mellan lagen i december förra året, när Barcelona förlorade.

Getafe kom in i denna match med förhoppningen att kunna göra om det de gjorde mot Real Madrid när de vann den matchen men Barcelona var storleken för stor som sagt. Barcelona hade en helt snabbhet och anfallsspel som totalt körde över Getafe. Det tog 31 minuter innan Adriano satt 1-0 och det ska Getafe vara målvakten Moyá tacksamma för, utan honom hade det varit 1-0 redan efter fem minuter. Målchanserna bara haglade över Madrid laget, Tello, Montoya och Cesc hade chans på chans hela tiden. Barcelona behövde ingen Messi, de var totalt överlägsna i allt.

Det katalanska laget ägde bollen hela tiden och de få gånger Getafe fick tag på bollen dröjde det inte länge innan bollen var hos Barcelona igen. Allt flöt i Barcleonas väg fram tills att Puyol skadade sig i knät. Han kommer att vara bort fyra till sex veckor och missar därmed de inledande champions leauge matcherna och kanske viktigast av allt, El classico om tre veckor. Macherano ersatte den skadade backen.

I andra halvlek kom Getafe in i matchen lite mer, de kom iväg på enstaka anfall och höll i bollen lite längre. När det såg ut som om 1-0 skulle stå sig matchen ut tog Tito Vilanova ersättare in Messi och Thiago, två pjäser som åter såg till att Barcelona fick rejält övertag. Det var också efter bytena som helvetet bröt loss för Madrid laget och målen började hagla in. I den 74 minuten fick Pedro straff och självfallet tog Messi hand om den och som så många gånger förut satt 2-0 säkert. Fyra minuter senare satt 3-0 efter frampassning av Montoya. Getafes mål kom igenom ett självmål av Macherano i den 80 minuten. Det gav lite liv till Getafe, Sarabia fick iväg ett skott men den stoppades av Xavi. David Villa satte spiken i kistan när han satte 4-1 bakom Moyá som inte kunde göra något annat än att se på.

Barcelona är i en riktigt bra form just nu och kör över det mesta de möter. I veckan väntar ett möte i champions leauge mot Sparta Moskva.  Det ser inte ut som om laget är i behov av varken Messi, Iniesta eller Puyol för att köra över sina motståndare.

 

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *