Getafe-Real Madrid

Getafe- Real Madrid 2-1 (0-1 Higuain 26, 1-1 Valera 52, 2-1 Barrada, 74)

 

Real Madrid var tvungna att vinna matchen mot Getafe efter att Barcelona tidigare under söndagen vunnit sin match mot Osasuna.

Real började matchen osäkert och gjorde i första halvlek många felpass och tappade bollen ofta. Getafe tappade också boll ganska ofta, matchen spelades i ett högt tempo men inget av lagen hade direkta målchanser. När det väl var heta lägen var det för det mesta real som skapade de. Det hetaste läget i första var när Albiol som för den andra matchen imponerar slog en underbar passning till Di Maria som levererar en boll som Özil bara ska sätta i mål men ikväll är inte Özils kväll.

0-1 kommer i den 26 minuten efter framspelning av Di Maria till Higuain som gjorde sin gubbe och sen målvakten innan han satte bollen i tom kasse.

Getafe hade två bra lägen under första halvlek. En i den 10 minuten när Miku kom loss men Albiol hann i kapp och räddade. Den andra kom i samband med en hörna ett par minuter efter Higuains 1-0 mål. Casillas hinner inte ta den i handen och Abraham var inte långt från att göra 1-1, men den gick tät utanför.

I slutminuten av den första halvleken levererade Higuain en fantastisk pass framför mål men ingen hinner ta den.

I början av den andra halvleken gav real bort otroligt många fasta situationer och ett av dessa lägen straffade sig. Ramos tog i lite för mycket när han ville ta ifrån en spelare bollen och denne fick en frispark. Och Valera nickade in den.

Real sökte och sökte kvitteringen med allt de hade, de hade chans på chans men Getafe var bra försvarsmässigt. Direkt efter att man bytt ut Marcelo och tagit  in Callejon för att ge ytterligare tyngd framåt straffade sig Reals totaloffensiv. De tappade bollen och Colunga som tidigare ersatt Miku satte 2-1. Efter det fick Getafe liv i sig och fick direkt efter det ytterligare en fantastisk chans att göra 3-1.

Real jobbade kopiöst i anfallet utan att få utdelning. Getafe hade allt att vinna och inget behov av att anfalla och parkerade spelarbussen framför mål, inget, verkligen inget gick förbi deras försvar. Inte ens med fem anfallare på plan gick det att göra håll på Getafes försvar.

Real har fått ett dålig start på ligan, första matchen mot Valencia tappade de efter miss i försvaret och denna har man ofantligt svårt att hitta mål trots att man har Özil, Di Maria, Higuain, Cristiano Ronaldo, Morata, Xabi Alonso för att inte tala om Sergio Ramos på plan. Efter två omgångar har real 1 poäng samtidigt som värsta rivalerna ligger på sex poäng.

Bästa spelaren på plan under första halvlek för mig var Albiol, han var överallt i försvaret och räddade laget med sena brytningar och de underbara passarna. Det är så här man vill se El Chori spela. I andra halvlek hade Albiol inget att göra då Getafe knappt hade tre anfall. I andra halvlek har jag svårt att se vem i Real som faktiskt var bättre än resten, alla sprang kopiöst och kämpade men utan fokus. För Getafe var det nog hela försvaret som var bra under hela andra halvlek, det var inget som kom förbi kaptenen Miguel Torres och hans försvarare.

Som real målgörare för kvällen Gonzalo Higuain sa är det hög tid för real att visa vilka som är mästarna nu.
På onsdag väntar ytterligare ett hett möte mot Barcelona i den spanska super cupen.

 Av: Sara Khatmi 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *