Gif Sundsvall går som tåget

Giffarna från Sundsvall har radat upp 7 raka segrar i superettan och har klättrat rakt upp i tabellen. Sundsvall som inledde väldigt dåligt har nu verkligen fått igång sitt spel och de är en stor konkurrent till att ta någon av de allsvenska platserna. Islänningen Ari Skulason som varit i Sundsvall sedan 2008 har verkligen kommit igång. Spelmotorn är en vital del i Sundsvalls lagbygge och som det ser ut just nu kan ingen stoppa Norrlands hopp.

Ett lag som startade årets superetta bra var Assyriska. Nu ser det dock inte lika ljust ut, på de sex senaste matcherna har de spelat en match oavgjort och förlorat resten. Nye tränaren Patrick Walker har inte fått igång sina spelare på samma sätt som hans föregångare Rikard Norling fick.
Ängelholm leder superettan 1 poäng före Åtvidaberg och Sundsvall, samt 4 före Degerfors. Sedan är det ett litet glapp till lagen bakom, tar dock ett av mittenlagen 2-3 raka vinster är man definitivt med i matchen igen. I botten ser det ut som om Qviding kommer åka ur, de har 10 poäng upp till kvalplats, ingen omöjlighet men ett ganska tufft läge. Dock kan man inte kräva så mycket mer eftersom det fick sin superettan plats tre veckor innan seriestart.

Norrporten Arena. Foto: Hans Lindqvist

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *