Giroud förstärker Arsenals offensiv

Idag blev det klart att Arsenal värvar Olivier Giroud från franska skräll mästarna Montpellier. Hur mycket fransmannen som gjorde 25 mål den här säsongen kostade klubben är ännu inte offentliggjort men enligt The Mirror rör det sig om en summa rund 13 miljoner pund.

Giroud säger till Arsenals hemsida att han är mycket nöjd med att vara klar för just Arsenal.
”Jag fastnade för deras fotbollsfilosofi och Arséne Wengers påverkan på laget. Jag har alltid beundrat Arsenal med deras mäktiga historia och rykte och nu hoppas jag kunna uträtta stora saker här. Jag är stolt över att vara en Gunner och jag kommer att göra mitt bästa för alla Arsenal supportrar.” berättade 25 åringen.

Arsenal har rivstartat ute på transfermarknaden i år och klubben har redan gjort klart med tysken Lukas Podolski. Klubben behöver verkligen förstärka laget efter att förra säsongen klarat Champions League platsen med ett nödrop och värvningen av Giroud känns helt rätt, framförallt om nu Robin van Persie skulle lämna klubben i sommar, Giroud känns som Wengers garant för att ha ett bra lag även om skyttekungen van Persie skulle lämna och därmed gör Wenger ett mästerdrag genom att köpa in en lösning innan katastroffen skett för Arsenal hade inte haft råd att förlora en spelare av van Persies klass. Men Premier League är samtidigt inte Ligue 1 och även om Girouds prestation att föra det nedtippade Montpellier till ligasegern förre stor satsande och stjärntätta Paris Saint Germain så är det alltid en utmaning att flytta till en större och anorlunda liga som Premier League och frågan är om Giroud kommer att klara det hårda spelet i England? Montpellier är inte heller Arsenal och det ska bli intressant att se hur han anpassar sig till Arsenals snabba passningsspel men jag tror att Giroud kommer att lyckas i klubben om han får tid att spela in sig i lagan och lära sig Arsenals spel.

Välkommen till Arsenal och England Giroud!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *