Hammarby fixade Assyriskas första förlust

Matchen mellan Hammarby och Assyriska inleddes som väntat med en tyst minut för AIK målvakten Ivan Turina och det hördes verkligen inte ett ljud under den minuten. Budskapet var tydligt och mäktigt att oavsett var vi har våra sympatier sluter vi upp bakom Turina och hans familj.
– Han var en av våra kollegor, en person i fotbollsvärlden och det gör ont för alla. Ni såg ju hur alla reagerade. Det är en tragedi och mina tankar och böner går till hans familj, sade Hammarbys tränare Gregg Berhalter efter matchen.
– Jag känner familjen. Någonstans för två dagar sedan går man på promenad med honom och hans två flickor och i dag är han borta. Det är hemskt. Vi ska hjälpa hans familj nu, det är viktigt, sa Assyriskas tränare Azrudin Valentic.
När matchen sedan började var det ett Assyriska som försökte trycka på framåt men Hammarby låg bra i press på dem hela tiden.
– Vi kommer upp bra i press på dem och det gör att Assyriska inte kan spela som dem är vana att få göra, sa Gregg Berhalter om första halvlek.
Efter någon halvtimme fick Hammarbys lagkapten och stjärna Kennedy Bakircioglü dock gå av planen efter att ha känt av smärtor i vaden. Hammarbys tränare Gregg Berhalter kunde tyvärr inte säga om hurvida skadan var allvarlig.
– Det kommer att påverka laget mycket. Han är en kvaltetsspelare och det kommer säkerligen ha effekt på laget och en del av vårt jobb är att få alla att jobba för att fylla den luckan. Men han är en svår spelare att ersätta så klart, säger Berhalter till Fotbollsoraklet.
Tio minuter senare skulle dock Hammarby få in ett mål då Erik Sundin slog ett inlägg som Assyriskas back Sotiris Papagiannopoulus styrde in i egna målet.
I andra halvlek ökade Assyriska trycket men trotts att Sebastian Castro-Tello drog påsig en onödig utvisning när han först drog ner en spelare och fick gult kort och därefter i ren frustration sparkade iväg bollen och fick en andra varning lyckades man inte hitta en kvittering och Hammarby kunde fira tre nya poäng på Söderstadion.
– Det känns lite tungt. Om vi kollar på helheten på matchen tycker jag att vi skappar fler målchanser. Men ett misstag som vi gjorde så straffade dem oss, säger Assyriskas tränare Azrudin Valentic till  Fotbollsoraklet efter matchen.
– Men till slut måste man gratulera Hammarby. Det kunde bli mycket bättre från vår sida faktiskt. Men vi har skapat tillräckligt med målchanser för att göra minst ett mål.
Resultatet innebär att Hammarby nu återigen är med i matchen på en fjärdeplats tillsvidare och det verkar bli en spännande match på söndag när serie ledande Falkenberg möter trean Örebro en seger för Falkenberg där och dm rycker i toppen och en vinst för Örebro och dem blandar sig i striden om första platsen tillsammans med Falkenberg och Assyriska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *