Hammarby hakar på i toppen efter seger


Det var matchen där Hammarby hade chansen att vid en seger mot Landskrona på Söderstadion haka på alra högst upp i toppen och man mötte ett Landskrona som haft samma problem som man själva haft att göra mål på sina chanser.
Som väntat var det två lag som verkligen ville spela fotboll och framförallt i första halvlek radade båda lagen upp chanser.
Mikael Rynell i Hammarby som fått den svåra uppgiften att ersätta stor stjärnan Kannedy Bakircioglu hade till exempellt två riktiogt fina lägen först när han på egen hand tog sig igenom Landskrona försvaret men skottet räddades av Landkrona målvakten Bill Halvorsen och nästa gång ännu bättre läge när han fick läge rakt framför mål inne i straffområdet men Halvorsen denna gång gjorde en härlig fotparad.
Målet skulle dock komma för Hammarby i 40 minuten när Nahir Besara skött stolpe in. Domaren Anti Kanerva dömde dock inte mål först utan det var först efter att han prattat med linjemannen som han dömde mål.
– Jag förstår ärligt talat inte vad det fanns att diskutera om han var osäker om den var inne eller om det var offside. Det var ett solklart mål, sa Hammarby tränaren Gregg Berhalter till Fotbollsoraklet efter matchen.
Han får även medhåll av Landskrina tränaren Jörgen Pettersson.
– Jag har sett målet en gång på tv och det är solklart mål så det är inga konstigheter med det, säger Pettersson till Fotbollsoraklet.
Även om målet nu var helt korrekt, håller med Gregg Berhalter om att det var helt oförståligt att det ens behövde diskuteras och som jag ser det räddar linjemannen Kanerva från en dunder tabbe, så kan jag inte låta bli att tänka på en viss Jose Mourinhos klassiska kommentar efter Semifinalen i Champions League 2006 mellan Liverpool och Chelsea tänker på ”The linesman scored”.
I slutet av matchen hade Landskrona ett skott som gick precis i ribban men man kom aldrig närmare och Hammarby kunde bärga ännu en seger vilket också innebär att laget är obesegrat på Söderstadion.
– Jag tycker vi förlorar lite onödigt med 1-0. Vi har våra chanser men gör inte mål. Men gör man inga mål kan man inte vinna några matcher givetvis, sa en något besviken Jörgen Pettersson efter matchen.
En som naturligtvis var mer nöjd var Gregg Berhalter.
– Jag tycker det var en bra insats. Killarna visar mycket karraktär och bestämdhet. Stundtals spelade vi väldigt bra fotboll, sa Berhalter om insatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *