Helgens Allsvenska, är det kört för Halmstad?

 

 

Halmstad-BK Häcken 0-1: Ett moraliskt taggat Halmstad tog emot Häcken hemma på Örjans Vall. Matchen ägdes av Häcken från start till mål och Halmstad hade egentligen ingenting att sätta emot, de var alldeles för dåliga i den sista tredjedelen och skapade inte någon farlighet. Skillnaden mellan dessa två lag var Häckens John Chibuike, han var matchens stora behållning. Han satte 1-0 för Häcken i den 31:a minuten efter slalom dribblat sig igenom Halmstad försvaret och avslutat med att dribbla målvakten innan han satte dit bollen. John Chibuike hade även en till slalomåkning i den andra halvleken men nu sköt han utanför. Halmstad förmådde inte att skapa något även när Häckens Johan Burström fick en utvisning i den 85:e minuten, det var hisinglagets match från början till slut. Häcken har på de nio senaste matcherna förlorat två matcher och vunnit sju. Ett fantastiskt facit som Peter Gerhardssons mannar skrapat ihop och Häcken ligger på en mycket respektabel femteplats och de tittar uppåt.  Halmstad däremot har skrapat ihop 10 poäng med nio matcher kvar och det är 12 poäng upp till kvalplats. Är det kört eller kan Halmstad fixa ett mirakel? I så fall börjar det borta mot serieledarna Helsingborg på söndag…..

Mjällby-Syrianska FC 3-0: En otroligt viktig match på förhand för båda lagen i bottenstriden. Inför matchen hade Mjällby 21 poäng medan Syrianska hade 18, alltså en sexpoängsmatch! Men det blev inte den där riktiga matchen som vi hade hoppats på, ett uddlöst och sargat Syrianska sen Helsingborg matchen med spelare avstöngda och tränare Melkemichel på läktaren blev Mjällby en för svår nöt att knäcka. Markus Ekenberg gjorde två mål för Mjällby innan paus och i den andra halvleken satte David Löfqvist en frispark i  mål via en Syrianska spelare. I och med segern klättrade formstarka Mjällby som har på deras fyra senaste matcher spelat en oavgjord och vunnit tre till en elfteplats medan Syrianska är kvar på den 15:e.

Trelleborg-Helsingborg 1-3: Skånederbyt slutade i en triumf för HIF. Segerorganisatör var Rasmus Jönsson som gjorde 2 mål i den första halvleken. Första målet kom efter en fin pass av Mattias Lindström som Jönsson rakade in, nästa var en straff som Jönsson satte via ribban efter att Christoffer Andersson blivit neddragen. Den första halvleken kunde sett annorlunda ut eftersom TFF inte alls var ofarliga. Fredrik Jensen kom fri med Pär Hansson och sköt utanför samt att Erdin Demir hade ett stolpskott efter ett inspel, detta hände efter Helsingborgs 0-1 mål. Helsingborg hade gjort två nyförvärv inför den här matchen, nygamle Alvaro Santos som återvände från GAIS och norske Jörgen Skjelvik som kommer ifrån Stabaek han presenterade sig på bästa sätt efter att bara varit på planen i 3 minuter, löpte han sig förbi sin försvarare och lobbade in 0-3. Trelleborg reducerade i den 92:a minuten genom lagkapten Kristian Haynes. Helsingborg har förlorat en match denna säsong och spelar som ett mästarlag de är 6 poäng före Elfsborg med en match mer spelad. Trelleborg närmar sig bottenstriden och verkar bli indragna in den på allvar.

GAIS-Kalmar 1-0: GAIS inledde bäst på Gamla Ullevi och tog ledningen redan efter 10 minuter genom mål av Wanderson som nickade in ledningsmålet mellan två Kalmar försvarare efter ett inlägg av Jesper Florén. Farligaste chansen för Kalmar FF var en frispark av Fagerkrantz efter en halvtimme spel som Dime Jankulovski tippade utanför. I den andra halvleken fick inte Kalmar de tryck de ville utan GAIS spelade stabilt och bra och vann rättvist. Nu ligger starka GAIS på en tredjeplats i en haltande tabell medan Kalmar tagit en poäng på de senaste sex matcherna.

Djurgården-Örebro 0-2: Formstarka Örebro verkar ha hittat tillbaka till fjolårets form. Igår kom deras fjärde raka seger när man slog Djurgården på Stockholm Stadion med 0-2. Matchen avgjordes på fem minuter i den första halvleken. Duktige Valdet Rama fintade sig förbi Petter Gustavsson och sköt ett skott som Pa Dembo Touray lämnade retur på och Paulinho satte 0-1. 5 minuter senare gjorde Rama det själv då han vek in i mitten och sköt ett välplacerat skott utanför straffområdet otagbart för Touray. Djurgården hade mest boll och försökte men de hade svårt att få till några alltför farliga chanser. I slutet av matchen hade både Kebba Ceesay och Igboananike varsin farlig chans utan resultat. Sixten Boströms mannar fortsätter att klättra i och med segern, för Djurgården måste man fortsätta kämpa för att komma undan bottenträsket. Trots att man höjt sig rejält sedan nye tränaren Magnus Pehrsson så är det en bit kvar upp till säker mark.

Missa nu inte kvällens matcher där bottenlaget Norrrköping tar emot topplaget AIK i en match som betyder väldigt mycket för båda lagen.

Samt ett Väst Göta derby mellan Elfsborg och IFK Göteborg, där Elfsborg vill hänga på Helsingborg i toppen och Göteborg går för en Europaplats.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *