Helsingborg IF fortsätter sin dominans av Svensk fotboll

Tidigare har inget Allsvenskt lag tagit tre titlar på ett år, på söndagen hade Helsingborg chansen att bli historiska genom att vinna, Supercupen, Allsvenskan och Svenska cupen på en och samma säsong. En chans Helsingborg tog då man relativt enkelt manövrerade ut Kalmar FF i finalen av Svenska Cupen på Olympia.

Man kunde från start se att Helsingborg var allt annat än mätta efter årets hittills framgångsrika säsong. Alvaro Santos kunde helt omarkerad nicka in 1-0 till Helsingborg efter en hörna i början av första halvlek. Mahlangu och Bouaouzan ägde stora delar av matchen mittfältet och Kalmar fick jaga kopiöst mycket boll.

Trots att Kalmar FF lyckades kvittera i sista minuten av första halvlek kändes det aldrig som de på riktigt kunde utmana om guldet.

Bauaouzon storspelade

Helsingborg fortsatte andra halvlek med samma intensiva tempo som i första halvleken och skapade två riktigt vassa chanser relativt omgående. Chanser där Kalmar FF målvakten Wastå visade att han trots sparsamt med speltid i år, är något att räkna med 2012. Då han liggandes gjorde en fantastisk dubbelräddning.

Men ikväll var det inte Wastå och Kalmars kväll. Några minuter senare fick Kalmar se sig ordentligt uppsnurrade då Christoffer Andersson spelade en fantastisk djupledsboll till Bouaouzan som kommer lite ur vinkel och väljer att spela fram May Mahlangu som enkelt rullar in 2-1 i öppet mål.

Helsingborg punkterade.

Men med ca 15 minuter kvar, kom matchens gigant Bouaouzan fri och blev nedriven av tidigare nämnda Wastå.

Christoffer Andersson la bollen på straffpunkten och tvekade aldrig då han iskallt chippade in 3-1 till Helsingborg och guldet var ett faktum.

 

(Avslutningsvis drog  Sobralense på sig ett rött kort. Det var de sista han gjorde i Kalmar FF tröjan, då han nästa år flyttar 50 mil västerut och representerar IFK Göteborg)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *