Hur ska detta sluta?

Denna säsongs Premier League har precis börjat och med ett fåtal omgångar spelade så har det väll gått ganska programenligt. Med vissa undantag, Arsenal har floppat rejält med utvisningar och skador har laget endast lyckats skrapa ihop fjuttiga 1 poäng. Medans lag som Wolverhampton överraskat positivt, och med favoriter som börjar sin rusning mot den där åtråvärda pokalen som endast fyra lag hittills lyckats vinna. Och ja, jag vet inte om det bara är jag som sitter här och känner, hur ska detta sluta?

Vi har ett Manchester United som känns yngre och hungrigare än på riktigt länge, ett Liverpool som fått sig en nytändning under King kennys återkomst, ett Chelsea med ett par intressanta nyförvärv och även en stomme som är kvar i klubben. Ett blått Manchester som kastar ut sig pengar och i gengäld drar in världsstjärnor på löpande band. Ett Arsenal som tappat världsstjärnor och likaså poäng och ser väldigt skakiga ut. Man har nu lyckats dra in några sista minuten värvningar och har nu en liten bredare trupp. Men något måste göras i Januari fönstret då flera spelare lämnar för att lira i Afrikanska Mästerskapen. Ett Tottenham som förra säsongen gjorde succé under Redknapp, har nu stagnerat totalt i inledningen och ser inte alls bekväma ut. Hur ska detta sluta?

Det är många som skriver och säger att detta kommer att bli den häftigaste och mest spännande säsongen någonsin i Premier League, och det gör de med all rätt. Denna säsong har alla förutsättningar att bli helt fantastisk och bli inte förvånad om den avgörs med tre omgångar kvar eller mindre. Men vad kommer då att göra denna säsong så mer spännande än alla andra säsonger som passerat? Är det Citys förmåga att köpa in spelare? Kan det vara ”det nya” United som kan komma att charma oss med hunriga ungtuppar blandat med rutinerade rävar? Är det möjligen en sista generation i Chelsea som har den där extra glöden som vissa andra lag inte har? Spekulationerna kan hålla på i evigheter, men när allt kommer till kritan så tror jag det är den otroliga ovissheten som kommer att göra det lilla extra i vad som ofta kallas världens bästa liga. Känslan att aldrig kunna lita på att lag ska ta/tappa poäng mot vissa lag kommer nog att infinna sig ännu mer denna säsong då alla lag kan slå alla om de har en bra dag och lite stolpe in. Ligan är så jämn så precis vad som helst kan hända. Med en vassare spets och en jämnare mitt så kommer detta vara ett rejält lyft för Premier League, vi minns ju alla hur många nykomlingar har gått in helt respektlöst och vunnit mot stora lag.

Vem lyfter denna pokalen i Maj? Foto: Jameboy

Så med alla dessa bollar i luften så är det inte svårt att tänka sig tanken, Hur ska detta sluta?

3 tankar kring ”Hur ska detta sluta?

  1. Mattias Sörensson

    Jag tror City vinner, men givetvis blir det en hård kamp som avgörs ända in i det sista.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *