Hur vågade Pirlo slå den straffen?

Kvartsfinal fyra mellan England-Italien spelades igår i Kiev. En spännande match där Italien dominerade i stort sett hela matchen. Bollinnehavet, skottstatistiken och spelet dominerades av Italien och de borde avgjort långt innan förläning och straffar.

Men på något sätt var det ganska roligt att det blev straffar. England fick upp ett litet hopp om att äntligen få bryta sin dystra straffhistorik. Lika snabbt som engelsmännen fick hopp om vinst visade italienarna hur man slår straffar med klass. Och eftersom jag håller på Italien (nu när Sverige är ute) satt jag och njöt. Den mest omdiskuterade straffen är givetvis Pirlos delikatess. Jag frågar mig dock hur han vågar? Den före detta Fiorentina-spelaren Montolivo missade sin straff och satte ytterligare press på Pirlo, som såg helt oberörd ut. Han visade inga känslor när han gick fram mot bollen. Han var kolugn precis som han brukar vara. När han väl skulle slå straffen försökte Joe Hart psyka Pirlo på alla möjliga sätt, något han inte lyckades med. Pirlo gav honom en smäll på käften när han enkelt och hånfullt lobbade in bollen i mål.

Just i ögonblicket då Pirlo gjorde mål kom jag och tänka på när Pirlo la följande straff mot Barcelona:

Då missade Pirlo sin straff. Ändå är han fräck nog att pröva på det i ett sånt här läge igen. När han gick fram mot bollen visste han att han skulle bli den stora hjälten med en sådan straff.

Jag är säker på att om Pirlo missat straffen och Italien hade åkt ut hade Pirlo sågats så in i bomben av media. Nu satte han den och han hyllades som bara den efter matchen, med all rätt. Det var en sån där kväll när Pirlo lyckades med det mesta. Han ägde mittfältet som om det bara vore hans, ingen annan kunde ta bollen när han hade den, precis som om han hade en mantel runt sig som hindrade motståndarna. Hans passningar var klockrena, de satt alltid rakt på spelaren och de behövde inte anstränga sig ett dugg för att ta ner bollen.

Pirlo har varit min favoritspelare sen jag började följa fotboll i stort sett. Jag började hålla på Milan 99/00 och Pirlo kom till klubben 2001, det var där jag fick min första favoritspelare. Han glänste med sina passningar, sin spelförståelse och sin ödmjukhet mot andra på fotbollsplan. Jag har aldrig sett honom bete sig illa på en fotbollsplan. Han har alltid följt spelets regler som en gentleman. Trots att han spelar i Juventus kommer han alltid att vara min stora favorit.

Nummer 21, Pirlo. Foto: Okänd

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *