I mirakelkval-lagens match handlar det om heder

Det ena laget slog ut sin ärkefiende efter tre intensiva hatmöten.
Det andra slog ut stornationer som Tjekien och EM:s stora överaskning Ryssland på vägen till Sydafrika.
När Algeriet och Slovenien går ut för match om någon timme handlar det inte om en vanlig match. Det handlar om heder och om kampen om vilket lag som kan få med sig tröstpoäng från VM.

Tittar man på Algeriet och Sloveniens trupper kan man bara konstatera en sak vi vet redan vilka som går vidare från grupp C.
Två överraskningar ska ställas mot ett av VM:s mest välorganiserade lag och det som kallas för fotbollens hemland och som har en av världens bästa ligor. Men man ska aldrig säga aldrig och visst har större skrällar skett men jag tror att oddsen är väldigt höga för det. Ändå kommer jag att älska att få se den här matchen. Jag älskar det för att det handlar om så mycket.
Det lag som kan ta tre poäng idag kan åka hem och tänka vi vann åtminstone mot det enda lag vi hade chansen att slå.
Det känns riktigt roligt när man tittar på lagen och inser att fotbollsvärlden inte längre är lika uppdelad och uppgjord på förhand. Det känns roligt att Slovenien kunde slå ut först Tjeckien och sedan även Ryssland. De små nationerna har växt till att åtminstone kunna få några av jättarna på fall. Inget är självskrivet längre och ingen går säker.
Lika roligt kändes det också när Algeriet kunde ge igen på Egyptien efter angreppet mot lagets spelarbuss där 500 egyptier omringade den och och kastade sten mot den. Men Algeriet gav inte igen med samma mynt, man gjorde något mycket värre man tog helt enkelt Egyptiens VM-plats.
Det ska bli roligt att få se vad de här två nationerna kan prestera idag.
I kvalet jublade både slovenier och algerier frågan är vilka jublar efter matchen i Sydafrika?
Personligen tror jag på Algeriet då dem känns vassare framåt med Karim Ziani som främsta vapen. Men jag förväntar mig ingen målfest här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *