Info om Silly Bloggen samt sumering av de två första transferdagarna

Information om Silly Bloggen

Vi här på Fotbollsoraklet ska skapa en Silly Season blogg, där uppdateringarna kommer att ske varje kväll med en sumering av dagen som varit. Om alla rykten och övergångar som skett.

Transferfönstret är öppet mellan 1 Januari och 31 Januari i de största ligorna medans i andra ligor är de andra datum som gäller. I Sverige och Norge är det öppet 1 Januari-31 Mars. I Ryssland är det 1 januari till 24 februari. I USA/Kanada/Japan öppnar det 1 januari och stänger 15 april. Samt i Finland 1 mars-30 april.

 

Kort sumering av de två första transferdagarna

Ricardo Quaresma kan hamna i Liverpool. Portugisen som bröt sitt kontrakt strax innan transferfönstret öppnade kan nu gå till Liverpool.

– Mer om Liverpool, Chelsea spelaren Daniel Sturridge är klar för Liverpool. Som han säger ”Jag har varit rätt så lugn. Eftersom att jag visste att de skulle bli klart någon gång, frågan var bara när”, säger den nyblivne Liverpool anfallaren. Han säger även att han e väldigt nöjd med att ha flyttat till en av de sörsta klubbarna i välden och han kom för att stanna.

– Chelsea som sålde Sturriage köpte även Demba Ba från Newcasle.

– Ännu mer om Liverpool, de har sålt Joe Cole till hans gamla blubb West Ham, och han åkte igår till London för att göra den obligatoriska läkarundersökningen.

– Mathieu Debuchy som blivit köpt av Newcasle var på plats och såg laget förlora mot Everton. Han förväntas skriva på kontraktet till helgen.

– Arsenal anfallaren Chamakh kan vara på gång ut ur klubben, flera klubbar är intresserade bland annat West Ham och Lille.

– Det vart även litet tjaffs i Italien då Cavani’s agent blivit sur på Mino Raiola’s uttalande. Han sa att han inte tror att Cavani är kvar i Napoli till sommaren och det gjorde anfallarens agent Claudio Anellucci förbannad.

– Brassen Alex, alltså backen har fått sitt kontrakt rivet eftersom att han kritiserats från turkisk press att ha gått upp i vikt. Den gamle Lyon spelaren hade 1,5 år kvar på kontraktet men nu är det klart att han får lämna klubben.

– Guilherme Hoarau lämnar PSG, detta bekräftade Ancelotti 2 januari. Det har snackats om Everton för Hoarau men nu har även Dalian Shide från Kina dykt upp.

– Theo Walcott, den snabbe yttern har bara kontrakt till sommaren och än så länge har den inte ens snackat om någon nytt så Arsenal kanske säljer den kvicke mannen i Januari, det återstår att se.

– Eduardo Vargas som köptes in för storpengar till Napoli kommer att lånas ut till våren bekräftar klubbens sportchef.

– Tommaso Rocchi lämnar Lazio för Inter.

– Milan ränsar bland anfallarna, nu är det Pato som är klar för Corinthians. Han flyttar alltså hem till Brasilien.

Mer om dagens rykten och övergångar kommer upp ikväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *