Inför Allsvenskan 2011 del 15: IF Elfsborg

Vi avslutar ”Inför Allsvenskan” med IF Elfsborg, laget som är ständig guldfavorit, men som inte riktigt nått dit de senaste åren.

Sedan Elfsborg tog guld 2006, har de legat i den absoluta toppen, med favorittryck på sina axlar för att ta sm-guld, så även i år. Och det är kanske det som ligger Elfsborg i fatet, då det sällan (eller aldrig) är så att favoriterna verkligen vinner.

Elfsborg blev av med två riktigt vassa lirare under 2010. Först lämnade Bajrami under sommaren och gick till holländska Twente efter att ha varit ryktenas man under en längre tid. Med det förlorade Elfsborg en spelare som tack vare sin snabbhet och teknik kunde påverka och avgöra en match , i princip på egen hand. Efter säsongen så lämnade även Denni Avdic. Denni som hade en mycket bra säsong och noterades för 19 fullträffar och blev med det 2:a i den Allsvenska skytteligan efter Alexander Gerndt. Två mycket tunga pjäser som Elfsborg gått miste om.

I år har Elfsborg i första hand förstärkt i försvarsdelen. Den danske keepern Christiansen, som kom redan i somras, samt den återvändande Jon Jönsson. Men Elfsborg har även försökt ersätta Bajrami och Avdic, detta med Lasse Nilsson och David Elm. Och utan att förringa dessa två spelare, på något vis, är de inte riktigt i samma klass som Bajram och Avdic. Och detta kommer märkas under säsongen.

Vi har nämnt försvaret och anfallet. Men det som är mest spännande med Elfsborg, det är deras mittfält. Vi har ju naturligtvis Anders Svensson, som när han är skadefri och motiverad, är en av de bästa mittfältarna i Allsvenskan. Och naturligtvis finns ju Martin Ericsson där också, mer sällan, då han är otroligt skadebenägen. Men förutom dessa två, mer meriterade mittfältarna, hittar vi ett spännande koppel av unga, hungriga, talangfulla och ambitiösa spelare som; Hiljemark, (Johan) Larsson och Hult. Detta är Elfsborgs framtid, och redan i år kommer vi få se och höra talas om dessa, många gånger.

Den svagaste punkten i Elfsborgs ”guldbygge” är tränare Haglund. Sedan guldet 2006 har Elfsborg varit med och krigat i toppen, men inte nått ända fram. Trots att det har spenderats friskt på nyförvärv har Haglund fått förtroendet år efter år. Men 2011 kommer bli Haglunds sista säsong i Elfsborg, oavsett lagets slutplacering. Frågan är, kommer han få gå innan säsongen är över, eller han överlever fram tills oktober?

MATTIAS TABELL
 1. Örebro
 2. IFK Göteborg
 3. Helsingborg
 4.Djugården
 5.AIK
 6.Kalmar
 7.Malmö
 8.Mjällby
 9.Elfsborg
 10.Häcken
 11.Gefle
 12. Norrköping
 13.Halmstad
 14. Gais
 15. trellbeborg
 16.Syrianska

 LUKAS TABELL
 1 Malmö
 2 Elfsborg
 3 Helsingborg
 4 Örebro
 5 IFK Göteborg
 6 AIK
 7 Kalmar
 8 Djurgården
 9 Mjällby
 10 Halmstad
 11 Häcken
 12 Norrköping
 13 GAIS
 14 Trelleborg
 15 Syrianska
 16 Gefle

 CHRILLES TABELL
 1. Elfsborg
 2. Malmö FF
 3. IFK Göteborg
 4. Helsingborg
 5. Örebro SK
 6. Trelleborgs FF
 7. Kalmars FF
 8. Djurgårdens IF
 9. Mjällby AIF
 10. BK Häcken
 11. Halmstad BK
 12. AIK
 13. GAIS
 14. Syrianska FC
 15. Norrköping
 16. Gefle

1 tanke kring ”Inför Allsvenskan 2011 del 15: IF Elfsborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *