Inför Arsenal – Swansea

Efter en bedrövlig säsongsinledning där man på tre matcher bara tagit 1 poäng är det nu dags för hemmamatch igen. Swansea kommer på besök och det ska betyda tre poäng för Gunners.

Arsenal har som sagt haft en tung inledning på säsongen och för två veckor kom ett riktigt nederlag. Manchester United visade klass och körde över Arsenal med hela 8-2. Supportrarna visade missnöje med laget och tryckte på Wenger om att det behövdes nya spelare. På transferfönstrets sista dag blev hela fem spelare officiella och det såg genast lite ljusare ut för Arsenal. Mikel Arteta, Per Mertesacker, Andre Santos, Park Chu-Young och Benayoun har anslutit och Arsenal har nu en starkare trupp till förfogande men det finns fortfarande skadeproblem. Jack Wilshere har åkt på ett bakslag och kommer vara borta ytterligare 2-3 månader. Thomas Vermaelen är återigen skadad och blir borta 1 månad. Abou Diaby, Craig Eastmond och Sebastian Squillaci är på bättringsvägen.
Avstängningar ligger fortfarande och släpar och Alexandre Song, Gervinho och Carl Jenkinson är alla tre avstängda mot Swansea.

Swansea dras inte med några vidare skadeproblem. Mittbacken Alan Tate är småskadad men kan inte medverka i dagens match. Mittfältaren Ferrie Bodde är även han småskadad och står över. Annars ser det bra ut för Brendan Rodgers gäng.

Nu är det dags att vända på trenden och Arsenal behöver en vinst för att haka på de andra topplagen. Oavsett startelva är detta en match som Arsenal ska vinna. Swansea har inte tagit ett enda poäng hittils i Premier League och det ser fortsatt tungt ut för laget från Wales. Men det finns inga matcher som är enkla och Arsenal ska inte underskatta Swansea. Scott Sinclair är lagets fixstjärna och efter fjolårets säsong i Championship vet de flesta vad han kan. Arsenal måste se upp och inte tappa bakåt för nu har de inte råd att åka på fler baklängesmål.

Av Arsenals fem nytillskott väntas både Arteta och Mertesacker starta. Park Chu-Young väntas starta på bänken tillsammans med Santos som inte har matchvana. Benayoun är tveksam till start så även han tar en bänkplats.

Trolig startelva för Arsenal:
Målvakt: Szczesny

Försvar: Sagna-Mertesacker-Koscielny-Gibbs

Mittfält: Arteta-Frimpong-Ramsey

Anfall: Walcott-V.Persie-Arshavin

Avbytare: Fabianski, Djourou, A.Santos, Rosicky, Benayoun, Park, Chamakh

Trolig startelva för Swansea:
Målvakt:
Vorm

Försvar: Rangel-Williams-Caulker,-Taylor

Mittfält: Dyer-Routledge-Agustien-Britton

Anfall: Sinclair-Graham

Avbytare: Allen, Dobbie, Lita, Moore, Orlandi, Gower, Allen

Nu finns det ingen återvändo, tre poäng är ett måste. Go Gunners!!

"Dags att visa vad du kan!" Foto: Ronnie Macdonald

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *