Inför Barcelona-Milan med Johannes Johnsson!

564px-Celebración_FC_Barcelona_-_Real_Valladolid_CF

Har Milan någon chans på Camp Nou? Foto: M.Caimary

Inför kvällens heta Champions League-möte möte mellan Barcelona och Milan svarar Spanienskribenten Johannes Johnsson på några frågor från chefredaktör Mattias Sörensson

Barcelona kommer senast med ett 2-2 resultat mot Real Sociedad. Vad betyder det för Barcelona inför kvällens match?
För Barcelonas del tror jag ärligt talat att det inte är något negativt, snarare taggande. Med ett poängtapp i baken och allt hån efteråt tror jag att det bara gör laget starkare och med engagerat.

Vi kan med största sannolikhet vänta oss en jämn och riktigt spännande match ikväll!
Den tidigare Udinesespelaren, Alexis Sanchez, blev skadad och beräknas vara borta i ca 2 månader. Hur stort avbräck är det för Barcelona? Klarar de sig utan stjärnan mot Milan?
Alexis Sánchez är på pappret en riktigt vass fotbollsspelare och borde vara ett stort avbräck. Dock tror jag att Barcelona kommer att kunna ersätta honom utan några större nederlag. Man har Pedro tillhands som troligen tar Sánchez plats i startelvan.

Barcelona har hemmaplan ikvällens möte. På Camp Nou brukar Barcelona vara riktigt starka. Hur stor fördel är det att spela på hemmaplan?
Här har Barcelona något som bidrar till dess alla framgångar. Möter man ett Barcelona med 90 000 fans på läktaren så skall man (oftast) vara nöjd om man inte släpper in mer än två mål. I Spanien finns enormt många passionerade fans som inte började gilla klubben på grund av deras alla framgångar. De kan med ro gå och kolla på Barcelonas matcher även om laget skulle åka ned i Segundan. Dessa fans kommer alltid att finnas hos klubbarna och det är dessa fans man skall vara riktigt rädd om.

Zlatan Ibrahimovic saknas ikvällens match. Han är en stor ledare för Milan. Vad tror du det betyder för matchbilden?
För Milans anfallsspel tror jag att Zlatan kommer att vara saknad. Räkna med mycket djupledsspel under matchen, då man troligen kommer att starta med Cassano och Pato i anfallet. Ingen utav dessa två herrar är särskilt nickstarka och därför lär Milan försöka hålla bollen efter backen.

Vilka spelare ska vi hålla koll på i Milan respektive Barcelona?
I Barcelona skall finns fyra spelare man inte bör släppa blicken ifrån – Messi, Iniesta, Xavi och Villa. Messi och Villa kommer att starta som anfallare och med deras oförutsägbara spelstil så är tätmarkeringen ett måste.
Iniesta och Xavi kommer att agera som lagets spelmotorer. Iniesta är den som sköter den offensiva delen medans Xavi sköter bollrullandet. Den sistnämnde står ofta för de avgörande passningarna, vilka ofta leder till mål. Press på Xavi, tät markering på Messi och Villa samt att man håller ögonen på Iniesta är mitt framgångsrecept till Milan.

I Milan finns flera figurer som skulle kunna avgöra matcherna på egen hand. Cassano är en typisk matchhjälte som kan stiga fram ur skuggorna och trycka dit matchens enda mål. Håll ögonen på honom!
Vidare tror (och hoppas) jag att Aquilani kommer att ta plats i kvällens startelva. För mig vore det självklart att använda honom som en lite mer offensiv innermittfältare, vars uppgift är att leverera djupledsbollar till Pato och Cassano.

Hur slutar matchen?
Jag tror att matchen slutar 2-1 till hemmalaget Barcelona. Med dess fans i ryggen och mål från Messi och Thiago så kommer det evigt bollrullande Barcelona att ta hem kvällens fight. För Milan gör Pato det enda målet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *