Inför Barcelona-Milan med Mattias Sörensson!

En av våra Spanienexperter Johannes Johnsson ställer några frågor inför Champions League mötet, Barcelona-Milan. Milanfantasten, Mattias Sörensson, svarar på frågorna.

Förra säsongen tog sig Milan ”endast” till åttondelsfinalerna i Champions League. Vad krävs av Milan för att man skall lyckas ta sig längre i turneringen och kanske gå hela vägen?
För att Milan ska gå långt i Champions League krävs ett mer disciplinerat försvarsspel. Alla måste ligga rätt i försvarsspelet vilket var ett problem i första ligamatchen mot Lazio.
Även när vi åkte ut mot Tottenham förra säsongen tyckte jag inte att vi försvarade oss särskilt bra. Milan visste på förhand att Tottenham är skickliga när de ställer om, men gång på gång kom Aron Lennon i kontring på högersidan. Sådana enkla misstag måste vi förhindra för att gå långt.

I övrigt tycker jag att laget ser bra ut. Framför allt offensivt, där vi har ett av Europas bästa anfall. En annan viktig faktor för att gå långt är att inte Aquilani skadar sig. Han kommer bli väldigt viktig i anfallsspelet. Hans kreativitet kan bli en avgörande faktor.

Förra året hade jag sagt Zlatan, i år känns laget mer starkt på samtliga punkter. Det känns oerhört skönt!

Gruppspelets allra hetaste match drar igång redan i den första gruppspelsomgången. För dig som är ett Milanfan; Hur känns det allmänt inför matchen?
Jag valde att inte boka bord på Olearys för att chansen att bli förnedrad är väldigt stor när man möter Barcelona. När man sitter på ett ställe som Olearys lär det krylla av Barcafan. Det säger väl en hel del om mina tankar inför matchen.

Jag tror dock att Milan kan stå upp bra. Men då måste, som jag nämnde tidigare, försvarsspelet fungera bra mot ett spelskickligt Barcelona.

Anfallsspelet är jag inte så orolig för, det löser sig alltid.

Hemmalaget Barcelona har flertalet frågetecken inför kvällens drabbning. Nyförvärvet Alexis Sánchez missar garanterat matchen på grund av skadan han ådrog sig mot Real Sociedad. Mittbacksparet Carles Puyol och Gerard Pique är båda osäkra till spel på grund av skadebekymmer, varpå den förstnämnde troligen lär starta ändå. Hur mycket kommer dessa skador att sänka kvaliteten i Barcelona?
Alexis Sanchez kommer inte att drabba Barcelonas kvalité så jättemycket. Barcelona har fler bra alternativ på den positionen.
Skadorna på mittbackarna kommer dra ner kvaliteten i Barcelona, det kan jag lova. Om ingen utav dessa herrar får spela så kommer, förmodligen, Milan se sin chans till att anfalla mer centralt i banan.
Milan kommer till Barcelona som matchens ”underdog” och saknar, likt Barcelona, flera viktiga kuggar i laget. Såväl Robinho som Zlatan saknas i Milans anfall och därmed förbättras inte Milans utgångsläge inför matchen. Till skadelistan kan även Flamini och Taiwo adderas. Hur tror du att Allegri kommer att starta ikväll?
Jag tror Milan startar enligt följande:

Abbiati
Abate-Nesta-Silva-Zambrotta
Nocerino-MVB-Aquilani
Boateng
Cassano-Pato

På pappret är det ett väldigt bra lag och jag hoppas att de kan finna en bra balans. Cassano har varit lysande den senaste tiden. Både i det italienska landslaget och i matchen mot Lazio, jag hoppas han fortsätter att ta för sig mycket. Han har en alldeles lysande teknik och känsla som få spelare besitter. Han är också en kung på avgörande passningar, hoppas han får fram ett par stycken till blixten Pato. Anfallsuppsättningen ser riktigt bra ut och jag tror de passar riktigt bra ihop.

Till sist, frågan som inte går att undvika; Hur slutar matchen?
Jag tror att matchen slutar 2-2 som jag skrev i min blogg här på fotbollsoraklet.
Målskyttar: Leo Messi x2, Cassano och Pato

 

Mästarna från Italien, Milan. Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *