Inför Barcelona-Milan

Kvartsfinal två i det stora rysarmötet – Barcelona-Milan. Ska Milan lyckas slå Barcelona och ta sig vidare i Champions League? Eller sätter Barcelonas skyttekung Lionel Messi stopp för det? Här nedan finner du alla svar inför matchen!

Milan kommer till matchen med 0-0 från San Siro. Hur ska Milan agera och spela? Ska man satsa mer defensivt eller köra på ”anfall är bästa försvar”?

Helst av allt vill jag att man ska gå in med inställningen – ”Nu går vi in och kör över dem”. Den inställningen funkar tyvärr inte på Camp Nou. Inget lag kan gå in med den inställningen på Camp Nou. Där måste man tänka smart och värdera sina chanser. När ska vi ta steget upp för att orka och hur ska vi försvara för att stoppa deras farliga anfallsspel. Milan måste ligga rätt i försvarsspelet under hela matchen för att orka med deras massiva press. Barcelona kommer gå för fullt framåt och då gäller det att ha fokus på rätt saker. Man ska ligga defensivt. Försöka nå den längre bollen mot Zlatan och satsa på snabba omställningar.

Barcelona kommer troligen spela 4-3-3 och med en offensiv inställning. Vilka fallgropar finns det med det systemet som Milan kan utnyttja?

Förmodligen kan Milan utnyttja sitt kontringsspel. Milan har Zlatan på anfall som är helt oförutsägbar när han får bollen. Dessutom är han väldigt komplett och kan göra vem som helst i Barcelonas försvar. Robinho har både snabbhet och teknik, det viktiga för hans del är att han sätter sina chanser och ta vara på alla lägen han får under matchens gång.

Om Milan spelar runt bollen allt för mycket får de ett helvete då Barcelona kommer ligga och pressa högt. Det kommer inte Milan klara av. Utan de måste ofta försöka slå längre bollar, dels för att skapa något men också för att trycka ner Barcelonas lag så man inte får dem utanför straff0mrådet under hela matchen.

Mittfältskampen kommer bli avgörande för matchen, klarar Milans mittfält att sätta lika bra press på Barcelonas på Camp Nou?

Jag vill helst inte att man ska sätta för mycket press. Det jag begär är att man ligger rätt i positionerna, då kommer man inte bli bortgjorda lika enkelt. Går man upp och pressar för hårt kommer man bli bortgjorda. Det är jag ganska säker på. Den individuella kvalite besitter hela Barcelona. Världens bästa lag på små ytor.

Real Madrid testade med att sätta en massiv press på Barcelona, det gick inte alls hem. I inledningen fungerade det bra och de gjorde tidigt ett mål. Men att pressa en hel match tar på orken. Inget lag orkar det. Real Madrid förlorade den matchen, minns inte resultatet men tror det blev förlust med 2-3 bollar.

Som sagt. Att ligga rätt i positionerna blir det viktigaste. Man måste hela tiden ta rätt beslut och inte gå bort sig. Ett felbeslut och matchen kan vara död.

Pato sägs vara tillbaka för Milans del? Vill du se honom i spel?

Om Pato hade varit helt frisk och återställd från sin skada hade jag svarat, ja, utan tvekan. Nu vill jag inte se han på plan från start. För det första är det riskabelt att sätta in en anfallare som varit borta under en längre tid. Sen tror jag inte det gynnar Milan. Pato är inte i matchform, och en spelare som inte har spelat på lång tid ska inte hoppa in direkt i en sån här avgörande match. Man ska byta in honom i slutet av matchen, om man nu ska använda honom.

Om vi leker med tanken att han hade varit frisk, varit i matchform och spelat regelbundet under en längre tid. Då hade jag garanterat spelat med honom. Han är perfekt för en sån här match. En extrem fart. En fart som Milan kan vinna matchen med. Som jag har skrivit tidigare så är det kontringsspelet och de snabba omställningarna som blir Milans nyckel till seger imorgon. Och att då ha en frisk och hel Pato på plan vore fantastiskt.

Vad blir nyckeln i Barcelona?

Xavi och Iniesta är Barcelonas viktigaste spelare. Om de levererar som de gör när de är som bäst vinner Barcelona. Men om Milan får stopp på dem så har Milan stor chans att vinna matchen.

Milan måste givetvis också försöka få bort Messi från matchen.

Hur slutar matchen?

En sak är säker – det kommer bli fruktansvärt svårt för Milan.

Milan kommer säkert att släppa in något mål och då uppstår ett av världens största problem. Att göra mål på Camp Nou och Barcelona. Deras försvarsspel är inget jag skräms för, men att ta bollen från dem när de anfaller kommer bli grymt svårt.

Ni som känner mig vet att jag är ständigt optimist. Jag tippar aldrig emot mitt lag. 1-1 slutar matchen och Milan går vidare på fler gjorda bortamål.

Frågorna är ställda av skribenter på Fotbollsoraklet.se

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *