Inför Bayern Munchen-Real Madrid

Så var det dags, en vecka som Madrid fans sent kommer att glömma, först ett av Europas bästa lag, Bayern Munchen i en semifinal som kan gå åt vilket håll som helst och sen fyra dagar senare möter de sina värsta rivaler, Barcelona i en match som kan bli avgörande i kampen om la liga titeln.

Men nu ikväll väntar Bayern Munchen i semifinalen av Champions Leauge. Robben, Ribery, Schwiensteiger, Olic, Mario Gomez och Tomas Muller mot Cristiano Ronaldo, Kaká, Gonzalo Higuain, Benzema, Özil och Di Maria. Några av världens bästa spelare sätts mot varandra i en otroligt öppen match, det kan som sagt falla åt vilket håll som helst. Båda lagen har fantastiska spelare som kan avgöra det och allt hänger på en enda sak i slutändan, detaljer. Sergio Ramos sa på presskonferensen igår: ” På den här nivån när man kommit så här långt i turneringen är det detaljer som avgör matcher.” Bayerns kapten Philipp Lahm höll med om resonemanget.

Inför matchen sa Bayerns tränare att deras bästa anfall är passion. Lagen möttes i en match för ett år sen och då slutade det med att Real Madrid vann på straffar. Mycket har skett sedan dess och det är något som tränaren Jupp Heynckes påpekade gång på gång. ”De är ett mer effektivt lag idag än sist vi möttes. De låg nio poäng förre Barcelona, det borde visa oss hur bra de är”. Mourinho ville tona ner den här matchens betydelse och menade att vi får vad som händer. Det här avgör inget.”

Matchen mellan lagen minns jag som en otroligt bra match, båda lagen hade sina chanser och det var en anfalls glad fotboll vi fick se. Jag hoppas på en liknande match ikväll. Att båda lagen ger sitt allt i anfallen och att vi får se två lag som visar upp sin fulla potential, gör de det står vi inför en av de absolut bästa matcherna.

AV: Sara Khatmi

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *