Inför: Brasilien-Elfenbenskusten

Dags för andra omgången i den så kallade ”Dödens grupp” .
Ett begrepp man använts flitigt sedan VM -58 i Sverige när giganterna
Brasilien, England , USSR och Österrike hamnade i samma grupp.

Först ut är Brasilien som slog DPR Korea utan att imponera och man gjorde det tack vare ett dödvinkel-skott av Maicon. De möter ett Elfenbenskusten som trots allt verkar fått lite Svennis-cynism i laget och om Drogba startar har de en väldigt bra chans att störa brassarna.

Maicon ur dödvinkel

Brasilien:
De vann trots allt komfortabelt mot DPR Korea men det var inte alls imponerande(om man bortser från att vinna utan förta sig är en styrka) och i hela första halvlek såg de väldigt håglöst ut.
Robinho & Kaka som har väldigt fria roller verkade mest störa varandra och när Elano på andra sidan även han var allt för villig att delta i spelet blev det mest en klump i mitten med en vilsen Fabiano där framme.
Förhoppningsvis blir de bättre nu när man möter lag som inte backar hem lika mycket men finns fortfarande flera frågetecken som behöver rätas ut.

Trolig startelva(4-2-3-1):
César, Maicon-Juan-Lúcio-Bastos, Silva-Melo, Elano-Kaká-Robinho, Fabiano

Kan Drogba sänka Brasilien?

Elfenbenskusten:
Ivorianerna visade att man även defensivt är ett bra lag mot ett ganska trubbigt Portugal och just det verkar Svennis ha hjälpt till med.
Nu verkar det också som att Drogba kommer kunna spela från start vilket självklart är en förstärkning då han verkligen är ledaren i laget. Blir även intressant nu när man får en riktig Centertank i mitten då man mot Portugal hade tre mer rörliga forwards som mest sprang i vägen för varandra.

Trolig startelva (4-3-3):
Barry, Demel-Touré-Zokora-Boka, Touré-Tioté-Eboué, Kalou-Drogba-Gervinho

Tid: 20.30 – 20/6
Kanal: TV4
Arena: Soccer City, Johannesburg
Domare: Stephane Lannoy(Frankrike)
Håll ögonen på: Kaká & Drogba
Tips: 2-1 – Robinho, Drogba & Fabiano i den ordningen.

Inför: Portugal-DPR Korea kommer inom kort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *