Inför Champions League: Sista chansen att rädda säsongen

När jag satt här och funderade på vad jag ska ha för titel på denna krönika så tog det sin tid, anledningen? För att denna match betyder så himla mycket. Detta är i min åsikt sista chansen för bägge lagen att rädda säsongen från att få någon slags fiasko-stämpel. Iallafall Chelsea. Chelsea missade champions league plats till nästa säsong och får kvala in till Europa League, ett stort bakslag för londonsklubben. Visserligen vann man FA-cupen och kan få spela Champions League om man skulle slå Bayern på lördag, dock tro jag inte att man gör det. Men det tar vi senare! Bayern då? Tvåa i ligan en bra bit efter vinnarna Borussia Dortmund, slagna av nyss nämnda lag i finalen av tyska cupen med hela 5-2. Kanske inte lika mycket fiasko-stämpel här men det är fortfarande ett Bayern utan titel vilket de förmodligen inte är så nöjda med.

Chelsea kommer till detta möte med flera nyckelspelare avstängda. John Terry, Ramires, Ivanovic och Meireles. Alla förutom Terry blev offer för den idiotiska regeln där de hade samlat på sig tillräckligt många gula och tog ett avgörande i semifinalen. Regeln i sig är väll inte dum, men herregud UEFA. Ni måste ju göra något åt detta, alla lag ska få chansen att få ställa ut sina bästa spelare på planen. Jag tycker att UEFA måste ändra så att varningar nollställs inför semifinalerna. Lägg därtill att Chelseas två försvarare Gary Cahill och David Luiz är tveksamma till spel och ni förstår Chelseas försvarsproblem. Roberto Di Matteo kommer verkligen att behöva göra själ för sin lön på lördag, spelarna lika så. Det kommer att bli otroligt tufft och med tanke på avstängningarna och skadorna så tror jag att Chelsea förlorar detta.

Bayern då, jo de har ju också några spelare avstängda, Alaba, Gustavo och Badstuber. Så visst, på den fronten är det väll ganska jämnt. Men Bayern kommer att gå in i denna final som stora favoriter enligt mig. Hemmaplan, Chelsea saknar duktiga spelare, riktigt stor försvarskris. Ja, mina pengar ligger på att Bayern tar hem detta. Jag tror att Bayern kommer att ta tag i taktpinnen ganska fort och visa vilka det är som bestämmer. Chelsea kommer att få det svårt att försvara sig emot Ribery och Robben, den sistnämnda har ju nyligen förlängt sitt kontrakt till 2015. Mycket positiva besked för Bayern. Sen har man även Mario Gomez längst fram som hittills gjort 12 mål i Champions League och har endast två mål upp till Messi som leder skytteligan för tillfället.

Ja som sagt, detta är sista chansen på många sätt att rädda säsongen, va så säkra på att detta kommer att synas på plan. Vad tror ni, blir det hemmalaget Bayern som tar det eller ”skräller” Chelsea och tar hem det hela? Den åtrovärda pokalen! | Foto: Öyvind Vik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *