Inför CL-spurten i Serie A

Trots att Juventus redan vunnit Serie A så kommer den ändå den sista omgången bli minst sagt spännande. I botten riskerar flera lag att åka ut och sedan har vi ju det spännande racet om Champions League-platsen. Juventus och Milan är sedan länge redan klara för CL-spel till nästa gång men vilket italienskt lag de får sällskap av är fortfarande oklart.

Dessa lag är med och slåss om en Champions League-plats:

3. Udinese       37 17 10 10 50-35 61
4. Lazio              37 17  8  12 53-46 59
5. Napoli           37 15 13  9  64-45 58
6. Inter              37 17  7 13  57-52 58

Söndagens matcher:

20:45 Lazio-Inter (TV – TV4 Sport, Canal+HD SportExtra)

20:45 Napoli-Siena (TV – Canal+Extra1)

20:45 Catania-Udinese (TV – Canal+ Extra2)

 

Reglerna när två lag kommer på samma poäng:

1)      Inbördes möten

2)      Målskillnad mellan de berörda lagen

3)      Målskillnad för hela säsongen

4)      Flest gjorda mål

5)      Lottning

 

Såhär går de fyra olika lagen till Champions League:

Udinese
Då laget är i pole position inför sista omgången så har de allt i egna händer och det räcker alltså att laget vinner eller tar en poäng i bortamötet mot Catania för att de ska få spela Champions League nästa säsong.

Lazio
Måste vinna sin match mot Inter samtidigt som Udinese förlorar mot Catania. Ett kryss för Udinese räcker inte för Lazio då Udinese är bättre när det kommer till inbördes möten.

Napoli
Får spela Champions League ifall laget vinner sin match mot Siena samtidigt som Udinese förlorar och Lazio tappar poäng. Vid Napoli-seger och Udinese-förlust hamnar lagen på samma poäng och då petar Napoli ner Udinese från tredjeplatsen eftersom matcherna lagen emellan slutat 2-2 respektive 2-0 i Napoli-favör denna säsong.

Inter
Inter tar tredjeplatsen om de vinner matchen mot Lazio samtidigt som Napoli och Udinese förlorar. Milanoklubben har bättre statistik än Udinese när det kommer till inbördes möten och tar därför platsen om de hamnar på samma poäng. Hamnar däremot Inter och Napoli på samma poäng så blir Napoli den lyckliga vinnaren eftersom de besegrat Inter i båda matcherna under denna säsong.

 

 

Vilket lag tror NI tar den sista Champions League-platsen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *