Inför Dortmund-Arsenal med Hannes Krantz!

Dortmund tar emot Arsenal. Många tror att det kan bli en ganska jämn match. Vad tror du om matchen och om Arsenals chanser till vinst?
Det kommer bli en jämn och välspelad match tror jag. Dortmund är väldigt starka hemma och med det publikstödet de har på Signal Iduna Park så blir det en svår nöt för Arsenal.
Dock har Arsenal rutin från Champions League och med ett mer namnkunnigt lag än Dortmund bör man kunna plocka minst 1 poäng. Tyvärr är det många skador i Arsenal just nu så det blir tufft.

Dortmund har en fantastisk publik på hemmaplan. Hur stor fördel har man i att spela på hemmaplan?
Det är väldigt viktigt faktiskt! Signal Iduna Park tar ca 82000 och den är fullsatt varenda match. Det är fantastiskt och jag tror att det har stor betydelse för Dortmund idag.

Dortmund har inte börjat säsongen lika bra som många trodde. Hur ska de vända på trenden?
Jag har inte jättestor koll på Dortmund just nu. De har dock väldigt många duktiga spelare och de behöver fortsätta kämpa på. Det känns som de fortfarande lever på förra säsongen vilket inte går.
De kommer definitivt vända trenden, förhoppningsvis inte ikväll bara!

Arsenal har gjort några riktigt bra förstärkningar. Vem kommer bli mest viktig för Arsenal om laget ska gå långt i Champions League?
Arsenal shoppade loss rejält innan fönstret stängde och den bästa värvningen av de fem är definitivt Mikel Arteta. Har varit en av Premier Leagues bästa offensiva mittfältare under senare år och har mängder av rutin.
Vilket Arsenal behöver i dagens läge! Det är definitivt den bästa värvningen om han kan hålla sig skadefri. Jag gillar annars värvningen av André Santos!

Vilka ska vi hålla ögonen på i Arsenal?
I dagens match ska vi som vanligt hålla ett extra öga på lagkapten Van Persie som är oerhört giftig framåt. Men även Arteta och Arshavin är orosmoment för Dortmund!

Tror du Arsenal går vidare från gruppen?
Ja, jag tror definitivt Arsenal går vidare från gruppen. Annars är det en mindre katastrof! Ett så duktigt lag kan inte misslyckas!

Mario Götze och Lucas Barrios är två målfarliga spelare. Vilka andra spelare ska Arsenal se upp för?
Det är givetvis två riktigt bra spelare men vi ska inte glömma bort Shinji Kagawa som är oerhört gifig framåt. Bakåt har vi två riktigt bra mittbackar i form av Hummels och Subotic.

Hur slutar kvällens match?
Jag är optimist och tror givetvis på seger för Arsenal. Dock blir det inte lätt så jag säger 1-2. Van Persie 1 och Arhavin 1!

Foto: Catalan Bola

Frågor: Mattias Sörensson
Svar: Hannes Krantz

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *