Inför EM 2012:Elmander spelar ej i landskamperna mot Island och Serbien

Inför EM kommer vi på Fotbollsoraklet leverera allt som rör mästerskapet.
Just nu meddelas det från det svenska lägret att Johan Elmanders skada sätter stopp för deltagande i matcherna inför EM. Och Zlatan trivs i rollen som släpande anfallare, en mer fri roll.
Isaksson hoppas på spel på onsdag.

Johan Elmander har som sagt en skada i foten, och läkningsprocessen går framåt. Däremot kommer han inte att spela i landskamperna inför europamästerskapet som börjar om knappt två veckor. Sveriges första match spelas mot Ukraina den 11:e Juni, där räknar dock anfallaren att kunna spela.

”Träningsmatcherna har jag skjutit åt sidan. Förhoppningsvis ska jag vara klar till första EM-matchen. På tisdag ska jag röntga mig. Hoppas att känslan som jag har, som är bra, ser lika bra ut på bilderna.”

En i den svenska truppen som är laddad till max är Zlatan Ibrahimovic. Han känner att han är i både  fysisk och mentalt i form. Zlatan är inte lika sliten som han var ifjol.

”Jag känner mig inte utbränd som ifjol. Fysiskt har jag fått må jättebra och spelat alla matcher som jag vill.”

I landskampen mot Kroatien fick han spela rollen som nummer tio, en släpande roll bakom anfallaren. Det är en roll som anfallsstjärnan gillar.

”Jag vill röra mig fritt. Hålla mig lite bakom, styra spelet och även vara med framför mål.”

Ett stort frågetecken i svenska truppen har även varit målvakten Andreas Isaksson. Han har inte spelat en match sedan början av mars. Idag genomförde han dock hela träningen i Visby, och lämnade efter den klartecken till onsdagens landskamp mot Island.

”Nu känns det faktiskt mycket bättre, jag tror att det ska vara bra nu. Jag kom inte i något läge där jag fick ont”

Förutom Isaksson på målvaktsidan finns även Pär Hansson och Johan Wiland. Två fullgoda ersättare om nu inte Isaksson är eller blir skadefri.

 

Källa:Svt sport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *